Witam, dzisiaj przy myciu auta zauważyłem, że dosyć mocno leje się woda na wysokości trzeciego światła stopu do wnętrza, a dokładnie na rolete w bagażniku, ale ciężko mi zlokalizować którędy (światło stopu, uszczelka czy może jeszcze coś innego)... Ktoś słyszał o podobnym przypadku, a może spotkał się z czymś takim u siebie? Pacjentem jest OI combi.
hmmm ja uszczelniłem lampę tylną, następnie mocowanie teleskopu bagażnika i dalej mi gdzieś leci :roll: teraz chcę rozebrać wlew paliwa, może to pomoże :?
Witam, dzisiaj przy myciu auta zauważyłem, że dosyć mocno leje się woda na wysokości trzeciego światła stopu do wnętrza, a dokładnie na rolete w bagażniku, ale ciężko mi zlokalizować którędy (światło stopu, uszczelka czy może jeszcze coś innego)... Ktoś słyszał o podobnym przypadku, a może spotkał się z czymś takim u siebie? Pacjentem jest OI combi.
Mam pytanie - rozwiązałeś problem? Przyczyna znaleziona? Dzisiaj otwieram bagażnik i woda z prawej strony - a trochę w nocy padało. Nie mam założonej osłony plastikowej na klapę i zauważyłem, że woda leci z prawego słupka klapy. Zastanawiam się czy to światło stopu, uszczelka klapy czy osłona gumowa przewodów elektrycznych?
Witam kolego.
Miałem identyczny problem, po długich poszukiwaniach okazało się, że to trzecie światło jest winne. Wyjąłem je, uszczelka była już sparciała, kupiłem uszczelniacz dekarski przezroczysty, w tubie jak "silikon", ładnie objechałem na około i od tego czasu mam sucho, że aż miło.
Powodzenia.
[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 13:01 ]
Lejąc wodę z węża nic nie zauważysz, bo woda np. ze światła stopu przecieknie najpierw w otwory na zawiasy, a dopiero potem będzie leciało na roletę itd.
Witam kolego.
Miałem identyczny problem, po długich poszukiwaniach okazało się, że to trzecie światło jest winne. Wyjąłem je, uszczelka była już sparciała, kupiłem uszczelniacz dekarski przezroczysty, w tubie jak "silikon", ładnie objechałem na około i od tego czasu mam sucho, że aż miło.
Powodzenia.
[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 13:01 ]
Lejąc wodę z węża nic nie zauważysz, bo woda np. ze światła stopu przecieknie najpierw w otwory na zawiasy, a dopiero potem będzie leciało na roletę itd.
Dzięki za info, mam nadzieję, że to to, bo woda leci po osłonach kabli do ogrzewania szyby i tak podejrzewałem, że to światło. W sobotę oblewałem, gapiłem się i nic, a dzisiaj po ulewie kałuża. Zatem dzisiaj światło idzie do uszczelnienia. W kwietniu puszka pod podszybiem rozszczelniła się i musiałem uszczelniać a teraz tył. Sypie się Octavia oj sypie
, Na początek zacznij od uszczelki.Ściąg ją całą i wyczyść na glanc.Światło zostaw na koniec jak by to nie pomogło
Zacząłem jednak od światła. Przeszło. Woda już się nie leje. Tylko trzeba pamiętać o oklejeniu otworu taśmą malarską bo dużo uszczelniacze wychodzi bokiem. Uszczelkę tylko przetarlem silikonem, trochę później.
Komentarz