gratulacje
Woda w bagażniku
Zwiń
X
-
Woda w bagażniku
Witam, dzisiaj przy myciu auta zauważyłem, że dosyć mocno leje się woda na wysokości trzeciego światła stopu do wnętrza, a dokładnie na rolete w bagażniku, ale ciężko mi zlokalizować którędy (światło stopu, uszczelka czy może jeszcze coś innego)... Ktoś słyszał o podobnym przypadku, a może spotkał się z czymś takim u siebie? Pacjentem jest OI combi.
-
-
hmmm ja uszczelniłem lampę tylną, następnie mocowanie teleskopu bagażnika i dalej mi gdzieś leci :roll: teraz chcę rozebrać wlew paliwa, może to pomoże :?moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
kabza36, uszczelka anteny lub sama antena nie trzyma?PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Re: Woda w bagażniku
Zamieszczone przez kabza36Witam, dzisiaj przy myciu auta zauważyłem, że dosyć mocno leje się woda na wysokości trzeciego światła stopu do wnętrza, a dokładnie na rolete w bagażniku, ale ciężko mi zlokalizować którędy (światło stopu, uszczelka czy może jeszcze coś innego)... Ktoś słyszał o podobnym przypadku, a może spotkał się z czymś takim u siebie? Pacjentem jest OI combi.
Komentarz
-
-
Witam kolego.
Miałem identyczny problem, po długich poszukiwaniach okazało się, że to trzecie światło jest winne. Wyjąłem je, uszczelka była już sparciała, kupiłem uszczelniacz dekarski przezroczysty, w tubie jak "silikon", ładnie objechałem na około i od tego czasu mam sucho, że aż miło.
Powodzenia.
[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 13:01 ]
Lejąc wodę z węża nic nie zauważysz, bo woda np. ze światła stopu przecieknie najpierw w otwory na zawiasy, a dopiero potem będzie leciało na roletę itd.aniaania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzwwoWitam kolego.
Miałem identyczny problem, po długich poszukiwaniach okazało się, że to trzecie światło jest winne. Wyjąłem je, uszczelka była już sparciała, kupiłem uszczelniacz dekarski przezroczysty, w tubie jak "silikon", ładnie objechałem na około i od tego czasu mam sucho, że aż miło.
Powodzenia.
[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 13:01 ]
Lejąc wodę z węża nic nie zauważysz, bo woda np. ze światła stopu przecieknie najpierw w otwory na zawiasy, a dopiero potem będzie leciało na roletę itd.
Komentarz
-
-
kabza36, Na początek zacznij od uszczelki.Ściąg ją całą i wyczyść na glanc.Światło zostaw na koniec jak by to nie pomogło.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
, Na początek zacznij od uszczelki.Ściąg ją całą i wyczyść na glanc.Światło zostaw na koniec jak by to nie pomogło
Komentarz
-
Komentarz