Woda w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ac24mm
    Classic
    • 2013
    • 3

Woda w bagażniku

gratulacje
  • kabza36
    Classic
    • 2012
    • 14

Woda w bagażniku

Witam, dzisiaj przy myciu auta zauważyłem, że dosyć mocno leje się woda na wysokości trzeciego światła stopu do wnętrza, a dokładnie na rolete w bagażniku, ale ciężko mi zlokalizować którędy (światło stopu, uszczelka czy może jeszcze coś innego)... Ktoś słyszał o podobnym przypadku, a może spotkał się z czymś takim u siebie? Pacjentem jest OI combi.

Komentarz

• Mariusz87
      L&K
      • 2011
      • 1286
      • Octavia II combi (1Z5)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

hmmm ja uszczelniłem lampę tylną, następnie mocowanie teleskopu bagażnika i dalej mi gdzieś leci :roll: teraz chcę rozebrać wlew paliwa, może to pomoże :?
      moje stare auto
      jest scout

Komentarz

• kabza36
        Classic
        • 2012
        • 14

U mnie jest cos nie tak ewidentnie na wysokości trzeciego stopu

Komentarz

• miodowy
          Rider
          • 2015
          • 534

U mnie było podobnie.
          Przeczyściłem całą uszczelkę pod klapą. Znalazlem tam sporo szlamu i mazi.

Puki co kam całkowity spokój a też nie mogłem zlokalizować wycieku a deszczówkę znajdowałem na rolecie nawet po mżawce.

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• Adrian
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 662
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

kabza36, uszczelka anteny lub sama antena nie trzyma?
            PerfectService by DGW
            Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
            Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
            Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• gzyms
              Rider
              • 2011
              • 397
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Re: Woda w bagażniku

Zamieszczone przez kabza36
              Witam, dzisiaj przy myciu auta zauważyłem, że dosyć mocno leje się woda na wysokości trzeciego światła stopu do wnętrza, a dokładnie na rolete w bagażniku, ale ciężko mi zlokalizować którędy (światło stopu, uszczelka czy może jeszcze coś innego)... Ktoś słyszał o podobnym przypadku, a może spotkał się z czymś takim u siebie? Pacjentem jest OI combi.
              Mam pytanie - rozwiązałeś problem? Przyczyna znaleziona? Dzisiaj otwieram bagażnik i woda z prawej strony - a trochę w nocy padało. Nie mam założonej osłony plastikowej na klapę i zauważyłem, że woda leci z prawego słupka klapy. Zastanawiam się czy to światło stopu, uszczelka klapy czy osłona gumowa przewodów elektrycznych?

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

• pawloo84
                Drive
                • 2014
                • 64
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Najlepiej gdyby ktos lal wode z weza na auto ,a ty obserwoj w srodku skad sie wydostaje.

Komentarz

• krzwwo
                  Classic
                  • 2015
                  • 13

Witam kolego.
                  Miałem identyczny problem, po długich poszukiwaniach okazało się, że to trzecie światło jest winne. Wyjąłem je, uszczelka była już sparciała, kupiłem uszczelniacz dekarski przezroczysty, w tubie jak "silikon", ładnie objechałem na około i od tego czasu mam sucho, że aż miło.
                  Powodzenia.

[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 13:01 ]
                  Lejąc wodę z węża nic nie zauważysz, bo woda np. ze światła stopu przecieknie najpierw w otwory na zawiasy, a dopiero potem będzie leciało na roletę itd.
                  aniaania

Komentarz

• gzyms
                    Rider
                    • 2011
                    • 397
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez krzwwo
                    Witam kolego.
                    Miałem identyczny problem, po długich poszukiwaniach okazało się, że to trzecie światło jest winne. Wyjąłem je, uszczelka była już sparciała, kupiłem uszczelniacz dekarski przezroczysty, w tubie jak "silikon", ładnie objechałem na około i od tego czasu mam sucho, że aż miło.
                    Powodzenia.

[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 13:01 ]
                    Lejąc wodę z węża nic nie zauważysz, bo woda np. ze światła stopu przecieknie najpierw w otwory na zawiasy, a dopiero potem będzie leciało na roletę itd.
                    Dzięki za info, mam nadzieję, że to to, bo woda leci po osłonach kabli do ogrzewania szyby i tak podejrzewałem, że to światło. W sobotę oblewałem, gapiłem się i nic, a dzisiaj po ulewie kałuża. Zatem dzisiaj światło idzie do uszczelnienia. W kwietniu puszka pod podszybiem rozszczelniła się i musiałem uszczelniać a teraz tył. Sypie się Octavia oj sypie

Komentarz

• aniol
                      RS
                      • 2012
                      • 5228
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kabza36, Na początek zacznij od uszczelki.Ściąg ją całą i wyczyść na glanc.Światło zostaw na koniec jak by to nie pomogło.
                      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• gzyms
                        Rider
                        • 2011
                        • 397
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

, Na początek zacznij od uszczelki.Ściąg ją całą i wyczyść na glanc.Światło zostaw na koniec jak by to nie pomogło
                        Zacząłem jednak od światła. Przeszło. Woda już się nie leje. Tylko trzeba pamiętać o oklejeniu otworu taśmą malarską bo dużo uszczelniacze wychodzi bokiem. Uszczelkę tylko przetarlem silikonem, trochę później.

Komentarz

Pracuję...