Ja powoli tracę głos ... i bynajmniej nie przez sprawy forumowe czy służbowe - zdrówko szwankuje :evil: Dzisiaj wgrywam program antywirusowy :wink:
demontaż bocznych szyb z tyłu
Zwiń
X
-
demontaż bocznych szyb z tyłu
znajomy mechanik ma do rozbiórki całą skodę I z 00', tak jak moja. Auto ma przyciemnione szybki które chciałbym mieć u siebie. Ciężko zdemontować ten element?
I ogólnie powiedział że mogę brać co chcę. Co można wziąć na zapas nawet, co często się psuje? Bo auto i tak idzie na złom niedługo. I jak sprawdzić czy tamto auto ma zawieszenie jeszcze w miarę? Bo będę musiał zmienić je u siebie w niedługim czasie, a jest okazja zgarnięcia części za free...
-
-
Zamieszczone przez pablokinahZamieszczone przez etrCiężko zdemontować ten element?
ja bym brał silniczki drzwi razem z zamkami gdyż to dość częsty problem
z zawieszenia to tylko sprężyny bym brał
moje auto jest po lifcie, hatchback, a tamto jest przed liftem, tez hb. Moje jest z 00', tamto z 99 bodajże
Komentarz
-
-
Naokoło każdej tapicerki drzwi masz po kilka śrubek na gwiazdkę za przełącznikiem lusterek drzwi kierowcy i za przełącznikami szyb drzwi pasażerów po jednej śrubce na krzyżak i musisz zdemontować rączki za które zamykasz drzwi pod plastikami są po dwie duże śruby na krzyżak jak wszystko zdemontujesz od spodu odchylasz tapicerkę i odpinasz linke klamki ewentualnie wtyczki i podnosisz do góry aby zwolnić uszczelkę która jest przy szybie i masz dostęp do silniczka z modułem a tam to już musisz zobaczyc co i jak bo nie pamiętam czy wychodzi sam silniczek z modułem czy razem z mechanizmem i linkami.
tu masz rozbiórkę drzwi
a tu masz jak wyjąć panel sterowania drzwiami i trochę podobnych zdjęć
Opis krok po kroku jak naprawić / wymienić zamek drzwi w Passacie B5, Golfie IV, Audi A4, A6, Skodzie Octavi, Fabi, Seacie Leonie, Toledo
A jeżeli masz poliftową a tamta jest przed i będa miały inne numery części to mogą działać niepoprawniejakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
Komentarz