Drzwi kierowcy umarły na amen

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • taperson
    Drive
    • 2015
    • 96
    • Octavia I combi (1U5)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Drzwi kierowcy umarły na amen

kupiłem auto z padniętym modułem, moduł naprawiłem - tradycyjnie byly zgniłe piny. Naprawa byla u elektronika, wtyki zostały przeszczepione z innego modulu. dodatkowo wymieniłem zamek na nowy. dzis sie nie otworzyły.
    lusterka nie działaja, dioda miga.
    niestety drzwi od środka z klameczki tez sie nie otwierają. klameczką ciągnąć podnosi sie guzik i opada z powrotem po puszczeniu klamki. próbowałem go paluchami przytrzymać i cos podziałać - nic nie wyszło z tego.
    dodam ze w drzwiach kierowcy nie mam wkładki -zamiast wkladki jest zaslepka. centralny mam sterowany zklapy.
    co robic? jak te drzwi otworzyc?
  • gomar
    Rider
    • 2012
    • 480

Hm, miałem kiedyś też takie dziwne akcje z moim B5. Też nie dało się przytrzymać cypelka. Jakaś piekielna siła ciągnęła go na dół. Ale udało mi się auto ostatecznie otworzyć przytrzymując cypelek i jakoś kombinując wtedy zamykaniem otwieraniem. Mi pomogło rozebranie zamka i wymiana zębatki albo i całego silniczka w zamku. Problem znikł. Ale czy to było faktycznie przyczyną.... Otwórz jakoś te drzwi kombinując a później zabierz się za zamek...
    SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• taperson
      Drive
      • 2015
      • 96
      • Octavia I combi (1U5)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

udało sie otworzyć.(ciagnac klamke wew. podnosi sie dzyndzel, przytrzymuje go i napierda....lam klameczka do skutku - otwierają sie na raty) rozebrałem, moduł suchy co ciekawe wszystkie piny sa ok. zamek caly czas trzyma dzyndzel w dole. nawet jak odpiąłem wtyczkę od zamka również trzyma w dole i również wew. klameczka go nie podnosi i nie daje sie otwierać drzwi. wydaje mi sie ze zamek bez napięcia powinien chodzić czysto mechanicznie. tak samo jak ten wyjęty z pudelka nowy - daje sie blokować, otwierać zamykać.

lusterka dalej działają idiotycznie- czyli na L dziala prawe i na R tez dziala prawe. grzanie lewego tez nie dziala.a ta usterka znow wskazuje na moduł w drzwiach.

zgłupiałem
      Ostatnio edytowany przez taperson; 38387.

Komentarz

• gomar
        Rider
        • 2012
        • 480

Hm, u mnie moduł był też suchy, wszystko cacy. Jedynie standardowo mikrostyk robił mnie w konia. Także tez to sprawdź albo wymień. Ale rozumiem że masz nowy zamek? i dalej to samo?
        Hm no po odłączeniu wtyczki powinno to tak działać, tak mi się wydaje bo nie próbowałem. Hm. A może głupieje coś przycisk od centralnego przy sterowaniu szyb? Sprawdź czy nie masz przepalonej maty i dlatego nie grzeje. Dziwne...
        SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• taperson
          Drive
          • 2015
          • 96
          • Octavia I combi (1U5)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM

ten zamek co jest w drzwiach to jest nowy - no powiedzmy nowy. kupiłem go przy poprzedniej naprawie modułu.około 1,5 roku temu. poprzedni ktory byl w drzwiach byl sparwny ale na wszelki ewent go wymienilem i gdzieś pizglem i znaleźć nie moge. pamiętam ze jak zamek mialem w rekach odpięty to wlasnie tak działał. sterowanie centalnym i tp wszystko dziala bo inne drzwi chodzą poprawnie, z reszta i tak bylo poodpinane.
          grzanie - mata mowisz, hm mozliwe choc raczej wykluczam bo zbyt duza zbieżność by byla aby w tym sammym momencie przestal dzialac zamek i mata.
          przejrzałem tez wiazke w łączniku miedzy buda a wrotami, wygladaja bardzo przyzwoicie jeden tylk przewód ma popękana izolacje ale to ne wnosi -wczesniej byl w takim samym stanie.

Komentarz

Pracuję...