Stacyjka skoda octavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ralfjan
    Classic
    • 2016
    • 3

Stacyjka skoda octavia II

Rozrusznik nie kreci.Sprawdzilem przewod od automatu rozrusznika do stacyk i przejscia sa,a brak reakcji rozrusznik nie kreci.Czy to moze byc kostka stacyki ,czy tez inne jej uszkodzenia?
  • gomar
    Rider
    • 2012
    • 480

Miałem kiedyś w Polo taki przypadek, heh jak kupiłem i myślałem, że to jakiś żart. Ledwo kupiłem auto a ono nie odpala (nie kręci);D. Okazało się kostka stacyjki była do wymiany. Kupiłem chyba Torpana albo Meyle za jakieś hm 13 zł (ori z allegro były po 50 zł) i o dziwo chodziła przez następne 30 tyś km i pewnie do dziś chodzi. Jeśli to kostka to powinno się udać odpalić auto w taki sposób że jak przekręcasz kluczykiem to ruszaj nim góra/dół boki czy coś i wtedy powinno załapać. Wymiana kostki nie wiem jak w OII ale w Polo trzeba było tulejkę z kolumny sciągnąć i trzeba było mieć ściągacz, wystarczy taki prosty z supermarketu.
    SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A rozrusznik na krotko kreci ??

Masa od rozrusznika do nadwozia pod skrzynka z akumulatorem ??

Jak po przekreceniu kluczyka na rozruch napiecie na przewodzie to startera masz, no to stacyjka zyje.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Krzycho-63
        Rider
        • 2007
        • 628
        • Superb II (3T4)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wydaje mi się,że coś mieszasz z tym sprawdzeniem.Jeżeli jest to octavia 2 to rozrusznik jest uruchamiany przez przekaźnik a ten z kolei jest załączany przez moduł kolumny kierownicy( o ile dobrze pamiętam).
        Skoda Superb II Ambition
        2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Tak jak wczesniej pisalem, krotko jak napiecie jest na starterze, to cala reszta w aucie jest ok.

Potem zostaje masa miedzy silnikiem, a nadwoziem i akumulatorem, a na koncu sam rozrusznik ktory wieczny nie jest i potrafi stanac deba i upadku przy wyciaganiu zaczac dzialac mimo luzow
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Ralfjan
            Classic
            • 2016
            • 3

Do kolegi Krzycho63,jak wyglada modul kolumny kierownicy badz ile kostek do niego przychodzi?

Komentarz

• Ralfjan
              Classic
              • 2016
              • 3

Jeszcze jeden szczegol auto jest z 2006 ale jest to octavia I 1.9 tdi 90 km automat

Komentarz

• Krzycho-63
                Rider
                • 2007
                • 628
                • Superb II (3T4)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

W tytule napisałeś,że jest to octavia 2.Okazuje się,że masz octavię 1 i tam nie ma modułu kolumny kierownicy.Rozrusznik jest uruchamiany tradycyjnie przez stacyjkę.Sprawdź napięcie na włączniku przy rozruszniku,jeżeli jest to szukaj przyczyny w rozruszniku.
                Skoda Superb II Ambition
                2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

Pracuję...