Grzanie foteli dzwine objawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zaba371
    Drive
    • 2014
    • 48

Grzanie foteli dzwine objawy

witam może zacznę od początku kupiłem O1 FL fotel kierowcy nie grzał a pasażera grzał, wiec latem wyjąłem i była "grzałka" przepalona wiec ja połączyłem i grzało pieknie po jakims czasie jak włączałem fotel kierowcy na poziom 1 to siedzisko nagrzewało się momentalnie ale to do temperatury takiej ze nie dało się siedzieć wręcz parzyło a oparcie nie zdążyło sie nagrzac nawet :/ a fotel pasażera działał okej, i od jakiegoś czasu fotel pasażeta juz wogle nie działa a kierowcy jak włącze na 1.2.3.4.5.poziom to grzeje normalnie tak jak powinno ale tylko chwile i sie wyłącza i włączy się grzanie na chwile albo nie odpali ponownie ....

wiec ocb w tym wszystkim czy przekaźnik tak wariuje czy to przez ten czujnik temperatury w fotelu ??? jakies propozycje?? dodam ze przekaźnik jest podwójny zespolony ze soba fotel lewy i prawy, i tez jak włączam to słychac jak tyka czy lewy czy prawy fotel to słychac tykanie przekażnika

jakies nr przekaźnika ktoś zna i tego czujnika temp. i czy da sie kupić je w zamienniku
  • maj0nez
    Ambiente
    • 2016
    • 133
    • Octavia I (1U2)
    • AUQ 1.8 20VT 180 KM

hey
    ja tez mam podobny problem u mnie nie tyka ten przekaźnik od strony pasażera podmieniłem na inny i też nie cpyka.
    Gdzie jest ten czujnik temp?
    Przekaźnik to 455

Komentarz

• zaba371
      Drive
      • 2014
      • 48

chyba w siedzisku gdzies ... przekaźnik jak nie pyka to nie działa tak mi sie wydaje a tu wlasnie lewy i prawy pykają

Komentarz

• zaba371
        Drive
        • 2014
        • 48

nikt nic nie podpowie ???

Komentarz

• BASTIAN001
          L&K
          • 2013
          • 1177
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mogę się mylić ale tu raczej nie ma czujnika temperatury...poniżej link.

Przekaźnik jest oznaczony na rysunku numerami 3 oraz 3A. Ich numery to odpowiednio 1E0919533 oraz 1U0919533
          W zamienniku ich nie widziałem.

zaba371 Prośba po za tym tematem, jeżeli możesz to wyślij mi na PW zdjęcie pokazujące jak są zamocowane maty do siedziska.

Komentarz

• radogol
            Classic
            • 2015
            • 30
            • Octavia I (1U2)
            • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Witam. U mnie też nie grzeje fotel kierowcy a pasażera grzeje. Jak włączam grzanie to słychać pyknięcie przekaźnika. Gdzie szukać przyczyny?

Komentarz

• Mariusz87
              L&K
              • 2011
              • 1286
              • Octavia II combi (1Z5)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

U mnie oba fotele nagrzewają się dosyć długo odkąd mam auto. Od jakiegoś czasu przekaźnik "brzęczy" przy załączonym fotelu pasażera, ale grzanie działa.
              moje stare auto
              jest scout

Komentarz

Pracuję...