Znawcą LPG nie jestem, ale skoro wiesz, że masz duże spadki ciśnienia na reduktorze to nie jest to dobry objaw. Jakość gazu w Polsce jest różna a i samo serwisowanie przez niektórych daje dużo do myślenia, chyba,że samochód kupiłeś z pewnej ręki. Wizyta u fachowca, polecanego z LPG forum nie była by pewnie zła, miał byś przynajmniej pewną informacje dotyczącą instalacji. Co do lania specyfików do Pb, nigdy tego nie robiłem.
Szarpie silnikiem przed przejściem na lpg
Zwiń
X
-
A więc tak, reduktor mam już wymieniony, dodatkowo ustawiłem przerwę na swiecach 0,7 i posmarowałem końcówki niewielką ilością smarem miedzianym. Jedyne co zauważyłem że robi się nalot na porcelankach a przejechane mam na nich niecałe 2k. Wymieniłem zawór cisnienia paliwa, sprawdzałem szczelność podciśnień. Z błędów co wywala to sporadycznie sai. Ostatnio nic nie było o lambdzie. Nadal na pb trzepie silnkiem. Na ssaniu lekko wahają się obroty. Silnik ma swoją moc podczas jazdy. Nie wiem co dalej robić, sprawdzać....
Komentarz
-
-
Winą tego zamieszania jest wtryskiwacz. Zamieniłem z 4 cylindra na 2 i teraz misifire wypada na 2. Będę szukał drugiego wtrysku lub całej listwy o czym napisałem też na giełdzie. Dodatkowo zauważyłem że uszczelka na 3 wtrysku do połowy była ułamana. Mam lekkie bujanie obrotów. Może to być przez tą uszczelke? Wtryski mają nr:028015606. Można gdzieś dostać nowe uszczelki? Reszta też jest stwardniała i zółta....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shanzi Zobacz wpisUszczelki pod wtryskiwacze to nie jest duży wydatek. Lepiej kup i wymień wszystkie cztery.
Komentarz
-
Komentarz