padł mi stary licznik,wymieniłem na nowy,ale niestety immobilaiser blokuje i nie wiem co mam zrobić,nie mam kabla ani takich przyrządów,co robić?? pomóżcie
pomocy!!! po wymianie licznika immobilaiser blokuje
Zwiń
X
-
skoro wołam tu o pomoc to nie trudno się domyślić że nie wiem co z tym zrobić i oczekuje pomocy,bo myślałem że wymiana licznika załatwi sprawę ale niestety auto stoi unieruchomione a u nas w okolicy żaden mechanik nie zajmuję się tym niestety,nie posiadam też kabla,ani innego ustrojstwa żeby podłączyć... może jest jakiś tryb awaryjny aby dojechać do mechanika bo już mi ręce opadają a potrzebuje auta,,,
Komentarz
-
-
nie ma trybów awaryjnych, dla auta jesteś złodziejem
bez odpowiedniego sprzętu nie zrobisz nic->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
jakiś interfejs nie, to musi być specjalizowane ustrojstwo, typu vag commander, czy vag tacho, czy nawet VVDI/FVDI
vcdsem czy vagcanpro, czy odisem/vasem nawet, nic nie zrobisz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisjakiś interfejs nie, to musi być specjalizowane ustrojstwo, typu vag commander, czy vag tacho, czy nawet VVDI/FVDI
vcdsem czy vagcanpro, czy odisem/vasem nawet, nic nie zrobisz
Komentarz
-
-
jak ma online....->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DawidSamuel Zobacz wpisskoro wołam tu o pomoc to nie trudno się domyślić że nie wiem co z tym zrobić i oczekuje pomocy,bo myślałem że wymiana licznika załatwi sprawę ale niestety auto stoi unieruchomione a u nas w okolicy żaden mechanik nie zajmuję się tym niestety,nie posiadam też kabla,ani innego ustrojstwa żeby podłączyć... może jest jakiś tryb awaryjny aby dojechać do mechanika bo już mi ręce opadają a potrzebuje auta,,,
Bez odpowiedniej wiedzy i programu nie zmienia sie liczników od tak i nikt na forum nie powie Ci wprost co zrobić bo zależy to od wielu rzeczy.
Po pierwsze rocznik i silnik octavii (oznaczenie - mógłbyś chociaż to wypełnić w profilu) po drugie tak jak napisali wyżej zmiana licznika równa się dokodowanie do go samochodu a konkretniej jego immo.
Tu jest teraz pytanie dodatkowo czy masz stary licznik, żeby spisać z niego pin np. vag commanderem ?
no i teraz uwaga - jak się okazuje koledzy niestety nie przy każdym ecu da się wymienić licznik tak prosto.
kolega ma 1.8 T AUM z 2001 i próbowaliśmy zakładać u niego fisa, ale i też próbowaliśmy przekładki z pół fisem - jego ecu ma jakiś BUG który blokuje dopisanie tego, nawet przegranie programu na chama z jednego do drugiego licznika nic nie daje.
co lepiej nie da sie nawet wyłączyć immo, próby robione na różnych interfejsach również tych nowszych i odisie... Nic...
Komentarz
-
Komentarz