ale wy to przeżywacie jaki to problem licznik cofnąć do tyłu przed wizytą w aso?? a Bmw już dawno w kluczyku wszystko zapisuje więc żadna nowość. W pl ludzie rzadko serwisują w aso auto bo się im poprostu to nie opłaca, przepłacać kilkukrotnie za daną usługę.
problem z abs
Zwiń
X
-
problem z abs
Witam.Mam problem z ABS a mianowicie pewnego dnia byl sobie dosc duzy mroz i nagle cos zaczelo piszczec w okolicach pompy abs.Po wyciagniecu kluczyka z stacyjki dzwiek nie ustal.Jedynym ratunkiem bylo wyciagniecie bezpiecznika ktory znajduje sie na akumulatorze.W tej chwili nie posidam abs-u i zastanawiam sie czy padla pompa lub sterownik pomy a moze tylko wykasowac blad na komputerze.Dodam jeszcze ze kontrolka abs non stop swieci a czasem zaswieca sie kontrolka o recznego. Prosze o pomoc pozdrawiam!!!
-
-
Andrzej0612, skasuj błąd i wszystko wróci do normy.Ja miałem też identyczny problem,po skasowaniu błędu wszystko wróciło do normy,za kilka dni był spory mrozek około -14 i znowu ABS się zaświecił,w końcu padł mi akumulator po wymianie.Wsadziłem nowy i jest ok.
Błędy jakie mi się wyświetliły to:
1) 17978
2) 00668
Odpowiedź dostałem,że :
17978- uszkodzony sterownik immo,zły kod, ECM, przewody
668 -niskie napięcie zasilania ECM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej0612Dzięki za pomoc. Myślę że kupie sobie kabel usb, i spróbuje sam usunąć te błędy.
A nie wiesz czy usunięcie błędów samemu jest mocno skomplikowane?
Zaznaczam że pewne podstawy obsługi komputera znam.
Pozdrawiam.
Zapytaj się kogoś na forum,ze swojej okolicy,może ktoś mieszka blisko i usunął by Ci błąd,za jakieś piwko
Komentarz
-
Komentarz