witam czy miał ktoś kiedyś problem z tylnymi drzwiami są odcięte nie działa podświetlenie nie opuszcza się szyba i nie działa centralka
Alarm sam sie zalacza
Zwiń
X
-
Alarm sam sie zalacza
witam,
mam do was pytanie, pierwszy raz mam auto z alarmem i cos mi w nim szwankuje a mianowicie czasami mi sie sam wlacza bez przycznyny. Moj wujek elektryk sprawdzal mi mowil ze moze jakies skoki sa albo gdzies cos nie laczy ale wydaje sie okey. Dodam jeszcze ze alarm mi sie wlacza praktycznie wtedy jak jestem na wsi w Lublinie mi sie jeszcze nie wlaczyl.
Chcialem zapytac jeszcze np o co chodzi z zamykaniem z pilota raz nacisne zamykaja sie drzi a jak dwa razy nacisne to co to jest? ryglowanie? Jak przytrzymam to domykanie okien.
Chodzi o Octavie II 2005r Elegance, czujnik ruchu jest w podsufitce
-
-
Na początek sprawdzić trzeba czy poprawnie działają wyłaczniki/mikrostyki w drzwiach i klapach. Często zdarzają się tam obluzowania lutowań tych mikrostyków od drgań przy zamykaniu/otwieraniu.
Sprawdzić trzeba wiązkę kabli w bagażniku (kombi) po lewej stronie w schowku, czy nie zamokły złącza i wtedy są skorodowane styki i upływność. Ogólnie, trzeba też sprawdzić złącza kabli wchodzących w drzwi, czy nie są skorodowane i przy okazji oczyścić. Złącza są na słupkach pod plastyową osłoną.
Komentarz
-
-
wszystko posprawdzalem i jest okey nie bylo zadnych sladow korozji ani sniedzi nie wiem czy w moim przypadku to nie ma zwiazku z tym ze mam bramy garazowe, wjazdowe i podworkowe na pilot bo dzieje mi sie to tylko w domu na wsi, w Lublinie jeszcze ani razu mi sie to nie zdarzylo ... znajomy elektryk mowi ze moze tez byc to przyczyna fale sie nakladaja, mowi ze u niego w golfie tez czasami tak sie zdarza
Komentarz
-
-
zbynio007, podłącz kompa może masz jakieś błędy w alarmie(zakładając że jest fabryczny) to będzie wiadomo co się dzieje
czasem tak się dzieje jak pada bateria w syrence alarmu
jak 2xnaciszniesz pilota to zamkniesz i otworzysz :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyzbynio007, podłącz kompa może masz jakieś błędy w alarmie(zakładając że jest fabryczny) to będzie wiadomo co się dzieje
czasem tak się dzieje jak pada bateria w syrence alarmu
jak 2xnaciszniesz pilota to zamkniesz i otworzysz :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zbynio007a fabryczny alarm ma calkiem oddzieny pilot
Mówiąc o fabrycznym alarmie mówimy o takim z którym auto wyjechało z fabryki a nie o takim dołożonym przez dealera
jak podepniesz kompa to będzie informacja o alarmie i rodzaju czujników
czujnik masz przy schowku na okulary na podsufitce, jesli masz ori alarm, to na lewym słupku "B" masz wyłaczenie monitorowania wnętrza alarmu(taki guziczek)
ryglowanie nie jest dostępne po 2xnaciśnięciu guzika zamykania tylko jest kodowane
jak 2xnaciśniesz guzik zamykania nic się nie stanie-tylko auto do ciebie "mrugnie" światłami
długie przytrzymanie guzika zamykania spowoduje domknięcie szyb, o ile masz to zakodowaneprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
zależy jak to wyglada
czy wyje cały czas, czy tylko piknie kilka razy
może być mucha, może być akumulator syrenki, może być niedomknięta któraż z klap
ale jak masz auto z 2005r i nie była ona wymieniana to ja bym pomyślał o syrence
na forum jest opis jak wymienić akku w syrence bez zbędnych kosztów typu ASOprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
okey popatrze i spr to ogarnac
[ Dodano: Wto 23 Lip, 13 19:15 ]
ehh juz myslalem ze cos sie zmienilo bo od jakiegos tygodnia mi sie alarm nie wlaczyl ani razu. az tu dzisiaj znowu mi wyje. kable itd jest okey chyba musze zajrzec do tej syrenki alarmu znalazlem poradnik jak wymienic syrene a nigdzie nie widze jak wymienic ten aku? jakie sa koszta takiego aku?
Komentarz
-
Komentarz