Alarm sam sie zalacza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartekamyk
    Classic
    • 2015
    • 11

Alarm sam sie zalacza

witam czy miał ktoś kiedyś problem z tylnymi drzwiami są odcięte nie działa podświetlenie nie opuszcza się szyba i nie działa centralka
  • zbynio007
    Drive
    • 2013
    • 94
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Alarm sam sie zalacza

witam,

mam do was pytanie, pierwszy raz mam auto z alarmem i cos mi w nim szwankuje a mianowicie czasami mi sie sam wlacza bez przycznyny. Moj wujek elektryk sprawdzal mi mowil ze moze jakies skoki sa albo gdzies cos nie laczy ale wydaje sie okey. Dodam jeszcze ze alarm mi sie wlacza praktycznie wtedy jak jestem na wsi w Lublinie mi sie jeszcze nie wlaczyl.

Chcialem zapytac jeszcze np o co chodzi z zamykaniem z pilota raz nacisne zamykaja sie drzi a jak dwa razy nacisne to co to jest? ryglowanie? Jak przytrzymam to domykanie okien.

Chodzi o Octavie II 2005r Elegance, czujnik ruchu jest w podsufitce

Komentarz

• Barmanka87
      Classic
      • 2013
      • 3

Mam ten sam problem. Podłączam się pod temat i proszę o pomoc.
      opinie samochodów

Komentarz

• zbynio007
        Drive
        • 2013
        • 94
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

panowie prosimy o rady!

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Na początek sprawdzić trzeba czy poprawnie działają wyłaczniki/mikrostyki w drzwiach i klapach. Często zdarzają się tam obluzowania lutowań tych mikrostyków od drgań przy zamykaniu/otwieraniu.
          Sprawdzić trzeba wiązkę kabli w bagażniku (kombi) po lewej stronie w schowku, czy nie zamokły złącza i wtedy są skorodowane styki i upływność. Ogólnie, trzeba też sprawdzić złącza kabli wchodzących w drzwi, czy nie są skorodowane i przy okazji oczyścić. Złącza są na słupkach pod plastyową osłoną.

Komentarz

• zbynio007
            Drive
            • 2013
            • 94
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

wszystko posprawdzalem i jest okey nie bylo zadnych sladow korozji ani sniedzi nie wiem czy w moim przypadku to nie ma zwiazku z tym ze mam bramy garazowe, wjazdowe i podworkowe na pilot bo dzieje mi sie to tylko w domu na wsi, w Lublinie jeszcze ani razu mi sie to nie zdarzylo ... znajomy elektryk mowi ze moze tez byc to przyczyna fale sie nakladaja, mowi ze u niego w golfie tez czasami tak sie zdarza

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

zbynio007, podłącz kompa może masz jakieś błędy w alarmie(zakładając że jest fabryczny) to będzie wiadomo co się dzieje
              czasem tak się dzieje jak pada bateria w syrence alarmu

jak 2xnaciszniesz pilota to zamkniesz i otworzysz :wink:
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• zbynio007
                Drive
                • 2013
                • 94
                • Octavia II (1Z3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                zbynio007, podłącz kompa może masz jakieś błędy w alarmie(zakładając że jest fabryczny) to będzie wiadomo co się dzieje
                czasem tak się dzieje jak pada bateria w syrence alarmu

jak 2xnaciszniesz pilota to zamkniesz i otworzysz :wink:
                yyy zamkne i otworze? jak alarm sie aktywuje z kluczyka tak? to pierwszy przycisk jest do zamykania a trzeci do otwierania? chyba sie nie rozumiemy. a fabryczny alarm ma calkiem oddzieny pilot?

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez zbynio007
                  a fabryczny alarm ma calkiem oddzieny pilot
                  nie, fabryczny alarm podpiety jest pod kluczyk którym zamykasz i otwierasz
                  Mówiąc o fabrycznym alarmie mówimy o takim z którym auto wyjechało z fabryki a nie o takim dołożonym przez dealera
                  jak podepniesz kompa to będzie informacja o alarmie i rodzaju czujników
                  czujnik masz przy schowku na okulary na podsufitce, jesli masz ori alarm, to na lewym słupku "B" masz wyłaczenie monitorowania wnętrza alarmu(taki guziczek)

ryglowanie nie jest dostępne po 2xnaciśnięciu guzika zamykania tylko jest kodowane
                  jak 2xnaciśniesz guzik zamykania nic się nie stanie-tylko auto do ciebie "mrugnie" światłami
                  długie przytrzymanie guzika zamykania spowoduje domknięcie szyb, o ile masz to zakodowane

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• zbynio007
                    Drive
                    • 2013
                    • 94
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

dokladnie jest tak jak mowisz, czyli mam oryginalny alarm bo wszysztko sie zgadza na vcdsie nie wykazalo bledow czyli co to moze byc? mucha zamknieta w samochodzie akurat przeleci kolo czujnika ruchu?

Komentarz

• piotrek_gdy
                      RS
                      • 2008
                      • 7723
                      • Volkswagen

zależy jak to wyglada
                      czy wyje cały czas, czy tylko piknie kilka razy
                      może być mucha, może być akumulator syrenki, może być niedomknięta któraż z klap

ale jak masz auto z 2005r i nie była ona wymieniana to ja bym pomyślał o syrence
                      na forum jest opis jak wymienić akku w syrence bez zbędnych kosztów typu ASO

Komentarz

• zbynio007
                        Drive
                        • 2013
                        • 94
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

okey popatrze i spr to ogarnac

[ Dodano: Wto 23 Lip, 13 19:15 ]
                        ehh juz myslalem ze cos sie zmienilo bo od jakiegos tygodnia mi sie alarm nie wlaczyl ani razu. az tu dzisiaj znowu mi wyje. kable itd jest okey chyba musze zajrzec do tej syrenki alarmu znalazlem poradnik jak wymienic syrene a nigdzie nie widze jak wymienic ten aku? jakie sa koszta takiego aku?

Komentarz

Pracuję...