Zamieszczone przez MACIEJ55555
Centralny zamek "zamyka i od razu otwiera" drzwi p
Zwiń
X
-
Centralny zamek "zamyka i od razu otwiera" drzwi p
Witam od dłuższego czasu mam problem z zamykaniem drzwi przednich pasażera. A mianowicie, kiedy klikam z kluczyka zamknięcie to w pierwszej fazie drzwi się zamykają i cięgno odbija ustawiając się w dowolnej różnej pozycji, wszystkie drzwi są wtedy zamknięte oprócz właśnie tych jednych. To samo zdarzenie ma miejsce przy zamykaniu zamek się zamyka i zaraz odbija ustawiając się na otwarty lub do połowy otwarty. Usterka ta pojawiła się po wymianie linki klamki wewnętrznej.Laurin&Klement
-
-
Kolego ale jak próbujesz następnym razem to już zamyka czy dzieje się to cały czas ?
Ja miałem podobny problem ale w drzwiach u kierowcy - jak zamykałem z pilota to przez chwilę "dzyngiel" szedł do dołu a później wracał na otwarty. Jak poprawiłem znowu z pilota na "otwórz i zamknij" to już wszystko było ok. U mnie rozwiązaniem tematu było załatwienie tematu zimnych lutów w mechanizmie zamka -rozwiązanie tematu opisane między innymi w tym temacie .
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tak jeżeli zamknę ponownie to za którymś razem zamyka, i odwrotnie otwiera. Zdarza się że za pierwszym razem się to uda ale to bardzo rzadko. Może ktoś podpowie jak odpiąć linkę klamki zewnętrznej od mechanizmu zamka to bym wyjął cały mechanizm i spróbował ogarnąć.
[ Dodano: Pią 26 Lip, 13 13:37 ]
Instrukcje już znalezione i sciągnięte będę działał jak coś się wyjaśni to napiszę!!!!Laurin&Klement
Komentarz
-
Komentarz