SS, u nas mówiąc fachowo zachmurzenie przejściowe, a sądząc po dźwiękach to z burzy będzie jedna wielka , bo grzmi coraz słabiej :? ale zrobiło się ciut przyjemniej i jest czym oddychać :szeroki_usmiech
Centralka Octavia I kombi
Zwiń
X
-
Centralka Octavia I kombi
Witam.
Otóż od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Octavii I '00 Kombi 1.9TDI. Ostatnio miałem dziwną i przykrą sytuację. Wieczorem zamknąłem auto, normalnie bez problemów z pilota. Rano idę do samochodu, naciskam i...no właśnie nic. Drugi pilot to samo. Baterie wymienione i nadal nic. Wkładki zamków są zapchane i nie da się ich otworzyć z kluczyka (były długo nie używane). Udało mi się tylko wyjąć wkładkę od strony kierowcy i otworzyć drzwi, jednakże ta czynność nie dezaktywuje alarmu. Stąd moje pytania:
1. Co mogło paść przy centralnym ? Moduł? sterownik? Może piloty?
2. Czy jest możliwość dezaktywacji alarmu?
W obecnej sytuacji nie mogę korzystać z auta, więc pilnie zależy mi na jakiejkolwiek pomocy.
Z góry dzięki za pomoc!
pozdrawiam
-
-
grelack, Klapę bagażnika też nie otworzysz :?: Ja bym stawiał na sterownik centralnego.Nie wierzę że dwa piloty z nowymi bateriami by padły jednocześnie.Za duży zbieg okoliczności.Moduł sterowania w drzwiach kierowcy też odpada,każde drzwi mają swój obwód elektryczny.A moduł komfortu to nie wiem.Skupił bym się na początek na sterowniku centralnego.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Alarm i moduł komfortu - oryginał.
Do samochodu nie mogłem się dostać przez żadne drzwi - wszystkie zapieczone zamki miały. Fartem udało mi sie wyjąć wkładkę od kierowcy. Dlatego to jest problem ale zregenerowałem zamek i teraz chodzi (chociaż tyle).
Po drugie mogę jeździć tyle, że włącza się autoalarm i to jest problem. Być może zbieg okoliczności ale oba piloty nie działają. Odpięłem takie gówno co włącza alarm w momencie wstrząsów czy coś. Alarm dalej wyje. Odpiełem moduł komfortu, alarm dalej wyje. W sumie to problem polega na tym, że pilotem nie mogę dezaktywować alarmu.
Komentarz
-
-
Miałem podobny problem. Działał zamek z kluczyka od kierowcy i nie przejmowałem się pilotem. Czasami tylko musiałem dwa razy przekręcać kluczyk w stacyjce.
Jak byłem w zakładzie elektromechanicznym pracownik był zdziwiony nie działającym pilotem. Rozebrał go, przelutował i wszystko działa.
Spróbuj sprawdzić pilota.Marek
Komentarz
-
Komentarz