typowo handlarskie....Smyków to jak Daleszyce, Niwy, Wujostwo, itp. tam się po auta nie jedzie.....no chyba, ze ktoś nie wie i rwie z 2-go końca polski po "mine"
po drugie czy warto jechać taki kawał drogi po samochód za ten hajs ?? Zresztą widać że odpicowana mocno jest..
[ Dodano: Pon 20 Paź, 14 21:52 ]
Zamieszczone przez piotrek_os
Zamieszczone przez zaba371
witam moze ktos ma blisko zeby podjechac i zobaczyc to auto ??
typowo handlarskie....Smyków to jak Daleszyce, Niwy, Wujostwo, itp. tam się po auta nie jedzie.....no chyba, ze ktoś nie wie i rwie z 2-go końca polski po "mine"
po drugie czy warto jechać taki kawał drogi po samochód za ten hajs ?? Zresztą widać że odpicowana mocno jest..
Witam
Od kilku dni zauważyłem że silnik się nie dogrzewa, nie osiąga optymalnej temperatury tylko wskazówka stoi trochę przed 90* czyli jakieś 80. Kiedyś dałem jej w palnik czyli prędkość koło 180km/h i non stop wysokie obroty i dopiero po jakiś 10-15 min sie dogrzała. Wydaję mi się że to termostat. Jak można to sprawdzić domowym sposobem? I jaki ewentualnie polecacie?
Z racji że jestem nowy(nie wiem czy to potrzebne) to dodam że to 1,6 SR 101KM z LPG.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Witam
Od kilku dni zauważyłem że silnik się nie dogrzewa, nie osiąga optymalnej temperatury tylko wskazówka stoi trochę przed 90* czyli jakieś 80. Kiedyś dałem jej w palnik czyli prędkość koło 180km/h i non stop wysokie obroty i dopiero po jakiś 10-15 min sie dogrzała. Wydaję mi się że to termostat. Jak można to sprawdzić domowym sposobem? I jaki ewentualnie polecacie?
Z racji że jestem nowy(nie wiem czy to potrzebne) to dodam że to 1,6 SR 101KM z LPG.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
najprościej podpiąć kompa i sprawdzić temperaturę na VAGu
może to nie wina termostatu a czujnika temperatury?
Domowym sposobem to masz dwa węże jeden doprowadzający płyn do chłodnicy na górze drugi odprowadzający i jak ci się auto trochę zagrzeje powiedzmy ok 60 -70 stopni porównaj dotykając ręką te dwa węże powinna być wyczuwalna różnica temperatur zanim się termostat otworzy jeden wąż powinien być wyrażnie zimniejszy(górny) , jeżeli mają tą samą temperature to termostat jest otwarty(czyli do wymiany).
Komentarz