Zamieszczone przez hotrain
Problem z odpalaniem i Alarmem
Zwiń
X
-
Problem z odpalaniem i Alarmem
Witam To mój pierwszy tu post
Kiedyś miałem jakieś spięcie kabelków jak naprawiałem włączniki od szyb ale zlutowałem kabelek wymieniłem spalony bezpiecznik i działało wszystko No prawie
Od tego czasu nie chodziły mi coś zegary ale jakoś sie tym nie przejąłem
Generalnie zegary działały tylko nie opadały w dół po skończonej jeździe i kasował się spis przejechanych kilo,metrów bo wyłączeniu silnika
raz byłem sobie dorobić kluczyk z węglikiem i co się okzało że facet nie mógł wgrać drugiego kluczyka mógł tylko jeden wgrać ale generalnie bez wkodowanego węglika obydwa kluczyki odpalały samochód co świadczy że chyba imobilizer nie działał
Ale wszystko działało pozatym
Pewnego razu nie mogłem odpalić auta alarm nie chciał się z pilota wyłączyć Co to może być?
alarm w końcu przechytrzyłem Przekreciłem kluczyk jak do odpalenia Odłączyłem akumulator i podłączyłem spowrotem i mogłem normalnie odpalać auto
Potem raz wziąłem drugi dorobiony kluczyk
(ale który nie miał wkodowane kodu w węgliku ) i przekreciełem i nie chciał odpalić
Próbowałem starym kluczem i też nie chciał odpalić
Co to może być?
Dodam że na silniku nie ma błedów tylko na teście wyjścia pokazuje Czujnik zapłonu - G4
-
-
Witaj krzysztof17, po pierwsze staraj się pisać składniej i zachował kolejność wydarzeń. Nie mamy Twojego samochodu, więc nasze rady opieramy na własnym doświadczeniu i tym co Ty nam opiszesz.
Wygląda na to, że jeszcze musisz sprawdzić przekaźniki i wszystkie bezpieczniki. Mam pewne obawy co do nich po zwarciu. Jeżeli możesz zrób pełny AUTOSCAN samochodu. Zobaczymy jakie masz elementy zamontowane.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
krzysztof17, Mogłeś likwidować przypadłości samochodu jedną po drugiej a nie czekać na kumulację.. Masz pewnie zimne luty w zegarach, kwestia kasowania licznika to sprawdź czy masz bezpieczniki wszystkie dobre i czy w ogóle wszystkie masz. Podejrzewam, że alarm dokładany?VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Dziękuje za rady
Po skasowaniu błedów w Vagcom licznik działa prawidłowo.
Bezpieczniki są wszystkie, wszystkie też sprawdziłem, czy nie są przepalone, a ten wymieniony bezpiecznik działa dobrze.
Generalnie to jest trochę inny bezpiecznik jest do niego przylutowany kabelek i po jego odłączeniu nie działają szyby elektryczne i przestaje wyć syrena alarmu.
A żże szyby elektryczne działają więc bezpiecznik działa.
Generalnie auto z salonu, ale nie jestem pewny czy auto alarm oryginalni czy dostawiany, bo wtedy salon jakoś dostawiał niektóre części nie bezpośrednio, tylko przez firmy współpracujące. Tak jakoś mi tłumaczyli.
[ Dodano: Sob 22 Lut, 14 10:47 ]
Dodam jeszcze, że Vagcom nie może się połączyć z modułem komfortu.
Piszę o tym, bo to podobno jakoś razem z alarmem działa.
Ogólnie sprawdziłem w starym module komfortu wszystkie ścieżki wyglądają cało. Działają na tym module komfortu zamki w drzwiach i wewnętrzne światła. Po jego odłączeniu nie działają światła wewnętrzne koło lusterka środkowego. Czyli można dojść do wniosku, że moduł komfortu działa.
Mechanik mi mówił, że trzeba go wymienić, więc kupiłem odpowiedni moduł komfortu o tym samym numerze seryjnym i tak dalej. Wstawiłem i nic żadnych zmian. Modułu komfortu dalej Vagcom nie widzi. Światła wewnętrzne koło lustarka działają na tym nowym również, więc mi się wydaje że stary moduł komfortu też był jeszcze dobry.
[ Dodano: Sob 22 Lut, 14 10:51 ]
Poza tym na immobilizerze jak go skanuje wyskakują raz błędy raz nie. Dodam, że błędy tak zwane "Nie Znane" i nie mogę ich znaleźć w necie, ani w insrtukcji do vagcom-u.
Komentarz
-
Komentarz