Zamieszczone przez cbool10
Problem z odpaleniem, 1.9 TDI, 2003 rok
Zwiń
X
-
Problem z odpaleniem, 1.9 TDI, 2003 rok
Witam. Od niedawna jezdze O1 z 2003 r z silnikiem 1.9 tdi 110 KM. Czasem mam problem z odpaleniem a konkretniej, zaplon zapala sie normalnie jednak gdy przekrece dalej kluczyk slychac tylko pykniecie i nic, nawet kontrolki nie gasna. Zapali dopiero po kilku krotnym zamknieciu i otworzeniu zamka z pilota, czasem po 3 razach a czesem i z 15 razy tak trzeba. Jednak problem wystepuje nie zawsze. Gdzie szukac? Slyszalem ze to moze immo sie blokuje? Mial ktod podobnie?
-
-
luki1304, Możliwe że nie zawsze odczytuje kod i jest cały czas blokada zapłonu.Trza by podpiąć pod kompa i poczytać jakie błędy wyskoczą a potem dalej kombinować.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Auto stoi od rana u elektryka i zobaczymy co zdiagnozuje.
Ale mam jeszcze drugi mały problem...
Od kilku dni gdy rano odpalam miga mi kontrolka od płynu chłodniczego (pomimo że jest stan) . Jednak gdy restartowałem silnik problem znikał. Dzisiaj do kontrolki od płynu dołączyły jeszcze kontrolki od ABS i ASR . Podobnie po restarcie silnika znowu problem znikł... Co może być przyczyną tych zapalających się kontrolek??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniolMożliwe że nie zawsze odczytuje kod i jest cały czas blokada zapłonu.Zamieszczone przez luki1304gdy przekrece dalej kluczyk slychac tylko pykniecie i nic,
Komentarz
-
-
Tak jak kolega wyżej napisał , nie immo , nie alarm...
Przyczyną tej usterki był strasznie zasyfiony elektromagnez przy rozruszniku i zardzewiała jakaś podkładka... tak przynajmniej było wg elektryka. Narazie auto pali normalnie , mam sprawdzić przez weekend czy pali teraz bez problemu.
A odnośnie vaga to nie wykazywał żadnych błędów prócz czujnika od abs lewego tylnego koła.
[ Dodano: Pią 21 Mar, 14 17:55 ]
Problem nue zniknal do konca. Jest troche lepiej pod wzgledem tego ze nie trzeba go zamykac i otwierac z pilota tylko kluczyk ze stacyjki wyciagnac. No i lapie po 3 razie max.... gdzie dalej szukac?
Komentarz
-
Komentarz