Zamieszczone przez olga
czujnik otwartych drzwi.
Zwiń
X
-
czujnik otwartych drzwi.
Witam!!moze ktos mi podpowie gdzie szukac usterki otwartych drzwi?W jaki sposób okreslic dokładnie jaki to zamek??Amoze jest ktos kto mi pomoze z małopolski?Nie potrafie zlokalizowac usterki ,mecze sie z tym od paru dni i chyba uszkodziłem zamek w drzwiach kierowcy tzn ten mikro styk bo wydawało m isie ze to własnie o ten zamek chodzi.
aha czy jak otworze drzwi po dłuzszym postoju to powina zapalic sie kontrolka otwartych drzwi?bo u mie zapala sie dopiero po przekreceniu stacyjki.
moje auto to octavia 2001 1,9 tdi l&k
przepraszam ze tak chaotycznie ale własnie skonczyłem zabawe z tymi zamkami i jestem lekko wkurzony.
-
-
rafalhh, Zawsze po otwarciu drzwi powinna Ci się zapalić lampka w środku (oczywiście ustawiona na pozycji otwartych drzwi). Można to sprawdzić vagiem który mikrostyk nie działa.. ale po co skoro można bez. Nie koniecznie musi być jeden uwalony, otwieraj i zamykaj i patrz czy świeci czy nie.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Sprawdź jeszcze kable dochodzące do drzwi przy słupkach :|
Dzieją się tam ciekawe rzeczy, np takie coś:
Poszukaj na forum, dużo tego w takich sprawach
O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
wiem sprawdzałem wiazke,wyglada jak nowa.wiele czytalem na ten temat ale jakos nie moge znalesc jednoznacznej odpowiedzi jak zlokalizowac w ktorych drzwiach jest problem.Wczoraj np bo zabawach z zamkiem przestało mi działac podswietlenie kabiny,a dzis juz rano działa.Mysle sobie skoro z deski kontrolka znika po wyłaczeniu zapłonu za kilka minut,to ustawie sobie podswietlenie kabiny powinno zgasnac razem z kontrolka a tu zonk swieci dalej.
Jest tu moze ktos lub zna jakiegos elektryka ktory to robi na terenie KRAKOWA lub oklolic??
Komentarz
-
-
Z deski powinno ci zniknąć po zamknięciu drzwi. Chyba, że zostawisz je otwarte i wyjmiesz kluczyk, to fakt po kilku minutach powinno się wyłączyć.
Jeśli tak się nie dzieje, to są 3 opcje:
- uszkodzenie przewodów
- zgnite piny przy silniczku w drzwiach
- uszkodzony moduł komfortu
Sprawdź dokładnie elektrykę drzwi, zdejmij boczek i dokładnie obejrzyj, szczególnie po wyjęciu wtyczki z silniczka (właściwie modułu). Na początek drzwi kierowcy :twisted:
Nie pytaj tutaj jak to zrobić i inne tego typu, bo wszystko na ten temat zostało już przewałkowane po kilka razy.
Wystarczy tylko poszukać. :P
Opisy są na tyle dokładne, że jeśli masz jakiekolwiek zdolności manualne, to poradzisz sobie z tym samemu.
Powodzenia.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalhhczy jesli wykrece wszystkie zamki i np zewre te przewodziki z mikrostyków wychodzace to zniknie mi ta kontrolka?
Dotyczy to również klapy bagażnika.
Zakładając tak jak napisałeś, że cała reszta elektryki jest OK.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
Komentarz