Witam! Jestem nowym użytkownikiem i już na samym początku mam do rozwiązania 2 problemy.
Zacznę od krótkiego opisu mojego jeździdła. Mam Skodę Octavia z 98 r. z silnikiem1.9 TDI AGR.
Pierwszy problem, to problem z podnoszeniem szyb od strony kierowcy. Nie mogę podnieść szyb ponieważ po aktywowaniu włącznika słyszę charakterystyczne "cyk cyk" z miejsca gdzie znajduje się cała elektronika sterująca. Awaria ta występuje tylko w drzwiach kierowcy. W innych drzwiach ten problem nie występuje.
Drugi problem jest związany z czujnikiem zamykania drzwi. Kiedy szeroko otworzę drzwi przy zaświeconych światłach, to nie słyszę głośniczka. Głośniczek wydaje dźwięk dopiero wtedy gdy drzwi są w odległości 5-10 cm od nadwozia. Dodatkowo światło w kabinie nie gaśnie przy zamkniętych drzwiach.
Z góry dziękuje za pomoc w rozwiązaniu tych problemów
Witam! Jestem nowym użytkownikiem i już na samym początku mam do rozwiązania 2 problemy.
Zacznę od krótkiego opisu mojego jeździdła. Mam Skodę Octavia z 98 r. z silnikiem1.9 TDI AGR.
Pierwszy problem, to problem z podnoszeniem szyb od strony kierowcy. Nie mogę podnieść szyb ponieważ po aktywowaniu włącznika słyszę charakterystyczne "cyk cyk" z miejsca gdzie znajduje się cała elektronika sterująca. Awaria ta występuje tylko w drzwiach kierowcy. W innych drzwiach ten problem nie występuje.
Drugi problem jest związany z czujnikiem zamykania drzwi. Kiedy szeroko otworzę drzwi przy zaświeconych światłach, to nie słyszę głośniczka. Głośniczek wydaje dźwięk dopiero wtedy gdy drzwi są w odległości 5-10 cm od nadwozia. Dodatkowo światło w kabinie nie gaśnie przy zamkniętych drzwiach.
Z góry dziękuje za pomoc w rozwiązaniu tych problemów
do sprawdzenia kable w drzwiach, przelotce między budą a drzwiami i mikrostyk w tych drzwiach, co do szyby, to bezpieczniki sprawdzone? Może silniczek się "skończył"
Wiązkę kabli sprawdziłem, było aż 4 uszkodzone kable. Po zlutowaniu ich, szyba od strony kierowcy działała przez jakieś 10 minut, a później padła.
Brzęczyk został już naprawiony
jaki_inny_nick, Ja bym zaczoł jeszcze raz od początku.Najpierw zabezpieczenia jak bezpiecznik,przekażnik.Potem jeszcze raz przelotka gumowa,następnie demontaż tapicerki i sprawdzenie pinów modułu sterowania a na końcu sprawdził sam silniczek opuszczania szyb.
Spróbuję jeszcze piny wyczyścić oraz sprawdzę, jak silnik będzie działał podłączony bezpośrednio do baterii.
Bezpieczniki są czyste, żaden nie jest spalony. Wiązka była dzisiaj rozebrana i każdy kabelek był sprawdzony. Tylko właśnie były poprzerywane przy przejściu między drzwiami a karoserią.
Komentarz