Dwa elektryczne z drzwiami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaki_inny_nick
    Classic
    • 2018
    • 2
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Dobra robota z furaczem Samego mnie teraz korci co by z mojej zrobic tez takiego czarnucha
  • jaki_inny_nick
    Classic
    • 2014
    • 3

Witam! Jestem nowym użytkownikiem i już na samym początku mam do rozwiązania 2 problemy.
    Zacznę od krótkiego opisu mojego jeździdła. Mam Skodę Octavia z 98 r. z silnikiem1.9 TDI AGR.
    Pierwszy problem, to problem z podnoszeniem szyb od strony kierowcy. Nie mogę podnieść szyb ponieważ po aktywowaniu włącznika słyszę charakterystyczne "cyk cyk" z miejsca gdzie znajduje się cała elektronika sterująca. Awaria ta występuje tylko w drzwiach kierowcy. W innych drzwiach ten problem nie występuje.
    Drugi problem jest związany z czujnikiem zamykania drzwi. Kiedy szeroko otworzę drzwi przy zaświeconych światłach, to nie słyszę głośniczka. Głośniczek wydaje dźwięk dopiero wtedy gdy drzwi są w odległości 5-10 cm od nadwozia. Dodatkowo światło w kabinie nie gaśnie przy zamkniętych drzwiach.

Z góry dziękuje za pomoc w rozwiązaniu tych problemów

Komentarz

• michalrh
      Rider
      • 2012
      • 322
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Re: Dwa elektryczne z drzwiami

Zamieszczone przez jaki_inny_nick
      Witam! Jestem nowym użytkownikiem i już na samym początku mam do rozwiązania 2 problemy.
      Zacznę od krótkiego opisu mojego jeździdła. Mam Skodę Octavia z 98 r. z silnikiem1.9 TDI AGR.
      Pierwszy problem, to problem z podnoszeniem szyb od strony kierowcy. Nie mogę podnieść szyb ponieważ po aktywowaniu włącznika słyszę charakterystyczne "cyk cyk" z miejsca gdzie znajduje się cała elektronika sterująca. Awaria ta występuje tylko w drzwiach kierowcy. W innych drzwiach ten problem nie występuje.
      Drugi problem jest związany z czujnikiem zamykania drzwi. Kiedy szeroko otworzę drzwi przy zaświeconych światłach, to nie słyszę głośniczka. Głośniczek wydaje dźwięk dopiero wtedy gdy drzwi są w odległości 5-10 cm od nadwozia. Dodatkowo światło w kabinie nie gaśnie przy zamkniętych drzwiach.
      Z góry dziękuje za pomoc w rozwiązaniu tych problemów
      do sprawdzenia kable w drzwiach, przelotce między budą a drzwiami i mikrostyk w tych drzwiach, co do szyby, to bezpieczniki sprawdzone? Może silniczek się "skończył"
      był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
      jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

• jaki_inny_nick
        Classic
        • 2014
        • 3

Wiązkę kabli sprawdziłem, było aż 4 uszkodzone kable. Po zlutowaniu ich, szyba od strony kierowcy działała przez jakieś 10 minut, a później padła.
        Brzęczyk został już naprawiony

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

jaki_inny_nick, Ja bym zaczoł jeszcze raz od początku.Najpierw zabezpieczenia jak bezpiecznik,przekażnik.Potem jeszcze raz przelotka gumowa,następnie demontaż tapicerki i sprawdzenie pinów modułu sterowania a na końcu sprawdził sam silniczek opuszczania szyb.
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• jaki_inny_nick
            Classic
            • 2014
            • 3

Spróbuję jeszcze piny wyczyścić oraz sprawdzę, jak silnik będzie działał podłączony bezpośrednio do baterii.
            Bezpieczniki są czyste, żaden nie jest spalony. Wiązka była dzisiaj rozebrana i każdy kabelek był sprawdzony. Tylko właśnie były poprzerywane przy przejściu między drzwiami a karoserią.

Komentarz

Pracuję...