Zamieszczone przez marektbg
sonda lambda przed katalizatorem OCTAVIA 2004r., jedynka
Zwiń
X
-
Przechodziłem to, ja co prawda bez gazu, ale też się z tym bujałem. Pierwsza sonda, żółta kontrolka, kasowanie błędów, ponowne odpalenie, znowu żółta kontrolka... Wymieniłem pierwszą sondę na BOSCH, to mi dwa dni później druga strzeliła. Wymieniłem drugą na BOSCH i jak na razie jeżdżę pół roku i spokój 8) . Zabawy z lambdą i montaże nie są tanią imprezą, więc osobiście uważam, że lepiej dołożyć kilka groszy.
Komentarz
-
-
Trzeba trochę posprawdzać parametry, , to nic, że instalacja była kilka razy regulowana, ma być raz wyregulowana a dobrze. sprawdź czasy wtrysku np na biegu jałowym, jak silnik pracuje na benzynie ( powinno być np. 3,5ms) i przełącz na lpg, czas wtrysku powinien być taki sam 3,5ms, Następna sprawa, jakie są korekty krótkoterminowe i długo terminowe? To będzie gdzieś w grupie powyżej 030, 033 chyba?
Komentarz
-
-
w ex 01 1,6 +lpg miałem checka od sondy przed katalizatorem. Dwa lata jeździłem, bo poza checkiem nic się nie działo. Na początku mnie to wpieniało, a później się przyzwyczaiłem :diabelski_usmiech Sama gasła...sama się zapalała - przeważnie jak gdzieś jechałem na tzw luza albo do świateł dojazd gdy było czerwone.
Komentarz
-
-
witam,
spalanie jest w porzadku;
wypad nad morze POZNAN-WLADYSLAWOWO, w tym TORUN-GDANSK A1, srednio spalil 6,4 l gazu,
chce w koncu usunac przyczyne pojawiania sie bledu tego zoltego silniczka!!!
przed zalaozeniem gazu, po kupnie auta zrobilem ok 4000 km na benzynie i nie wywyalalo checka,
teraz gdy troche jezdzilem na samej benzynie zaczelo i na niej tez wywalac...
doloze i kupie tego Boscha raczej, tylko czy ta 1 czy 2 z linka:
http://www.skodaczesci.pl/oferta/?sr..._szukaj=szukaj ,
PS
Po wymianie sondy trzeba na nowo ustawic instalacje?
dziekuje za pomoc
tom
Komentarz
-
Komentarz