problem z centralnym nie znalazlem nic na forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniel92
    Classic
    • 2019
    • 0

Ten z Tykocina jakoś mi nie pasi. Kolega robił audi A3, niby wszytko dobrze, ale kopci mocno.
    Wolę podjechać do kogoś kto dziesiątki, a może nawet setki aut ogarnął
  • daniel92
    Classic
    • 2014
    • 6

witam mam taki problem, posiadam octavie I 2000 rok.. zamknolem-otworzylem-zamknolem-otworzylem z pilota i juz nie moglem zamknac drzwi z pilota, kluczyk nie pasuje do drzwi ani bagaznika tylko do stacyjki wiec mam problem taki ze jedne drzwi mam otwarte a reszte zamknolem od srodka... odlaczanie klemy od aku nic nie pomaga.. co moze byc przyczyna? tzn co mozna zrobic zeby to zadzialalo? nie mam juz pomyslow... z gory dzieki kazdemu za pomoc

[ Dodano: Wto 02 Gru, 14 22:02 ]
    jesli to cos pomoze to napisze jeszcze ze auto normalnie odpala wiec kluczyk nie mogl sie rozkodowac...

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

daniel92, może jeszcze dodaj co to masz za centralny? ori czy jakiś dokładany
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• daniel92
        Classic
        • 2014
        • 6

alxxx mam nowy wymieniany stary nie dzialal jak kupilem auto. a dokladnej nazwy nie pamietam... jesli to cos pomoze to na kluczyku mam napis ,,noxon" jutro sprawdze jaki dokladnie jest wstawiony..

[ Dodano: Sro 03 Gru, 14 11:52 ]
        alarm jest firmy ,,fox" centralny zamek nie wiem jaki jest.. zamka nie zmienialem

Komentarz

• alxxx
          RS
          • 2010
          • 1823
          • Octavia I (1U2)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

daniel92, czyli masz dokładaną centralkę. Jak naciskasz na pilocie to jakiś odzew w aucie jest tzn. pstykanie przekaźników? Jak nie ma to pierwsze zlokalizuj centralkę i sprawdź bezpiecznik w jej okolicach (z reguły na kablu) bo być może padł.

Komentarz

• daniel92
            Classic
            • 2014
            • 6

Zamieszczone przez alxxx
            daniel92, czyli masz dokładaną centralkę. Jak naciskasz na pilocie to jakiś odzew w aucie jest tzn. pstykanie przekaźników? Jak nie ma to pierwsze zlokalizuj centralkę i sprawdź bezpiecznik w jej okolicach (z reguły na kablu) bo być może padł.
            no jak przyciskam jakies z przycisków to zapalają się awaryjne, normalnie jak bym zamykał. diody te co świeca na niebiesko po wciśnięciu ,,zamknij" też świeca. tak jak by cos w mechanizmie było nie tak..

Komentarz

• andru123
              Elegance
              • 2010
              • 783
              • Toyota
              • ATF 2.0 MPI 120 KM

podstawoe pytanie czy masz oryginalny centralny ?
              na drzwiach kierowcy masz zamykanie od wewnatrz i otwieranie auta ?
              dziala to ?
              jesli nie i masz tez dokladany centralny , to sprawa sie komplikuje ,
              ale tez do ogarniecia

[ Dodano: Czw 04 Gru, 14 15:26 ]
              a skad dokladnie jestes >?
              moze bede mógł pomóc , ja tez z pomorskiego
              jest O1 RS 1.8T XENON
              była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• daniel92
                Classic
                • 2014
                • 6

Zamieszczone przez andru123
                podstawoe pytanie czy masz oryginalny centralny ?
                na drzwiach kierowcy masz zamykanie od wewnatrz i otwieranie auta ?
                dziala to ?
                jesli nie i masz tez dokladany centralny , to sprawa sie komplikuje ,
                ale tez do ogarniecia

[ Dodano: Czw 04 Gru, 14 15:26 ]
                a skad dokladnie jestes >?
                moze bede mógł pomóc , ja tez z pomorskiego
                słupsk kolego.. nie wiem o czym dokladnie mowicie jak wsiadam do auta to moge normalnie otwierac i zamykac drzwi. tylko ze teraz sie to popsulo i nie zamyka mi wszystkich tylko kazde po kolei ... na drzwiach nie mam zadnego przycisku do otwierania i zamykania drzwi. normalnie jak w duzym fiacie ;d

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

daniel92, czyli dołożony masz zarówno alarm i centralny.
                  رافال
                  Spoty
                  Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• daniel92
                    Classic
                    • 2014
                    • 6

Zamieszczone przez rafiki
                    daniel92, czyli dołożony masz zarówno alarm i centralny.
                    no wtedy wychodzi na to ze tak. mozna cos z tym zrobic? mozliwe jest to ze poprzez szybkie naciskanie otwierania i zamykania chyba 2-3 razy moglo sie cos zawiesic? w alarmie sterujacym tym centralnym? czy po prostu cala centralka sie zawiesila?? czy jak pojade jutro do ,,auto-alarmy" to mi wymienia cos ?

Komentarz

• alxxx
                      RS
                      • 2010
                      • 1823
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

daniel92, chyba nie czytasz odpowiedzi od początku tematu :|
                      Widać temat Cię przerasta - jedź do auto-alarmów chłopaki Ci sprawdzą, wymienią, skasują i po sprawie.

Komentarz

• daniel92
                        Classic
                        • 2014
                        • 6

dobra koledzy temat do zamkniecia. zrobilo sie jakies zwarcie ktore spalilo moj ,,alarm" i dla tego nie moglem zamknac ani otworzyc drzwi.. dzieki wielkie dla wszystkich ktorzy odpowiedzieli na ten post pozdrawiam i zdrowka zycze

Komentarz

Pracuję...