piotrek1982,
Jeżeli masz problem z zapłonem to proponuje sprawdzić przewody zapłonowe i świece. Może przy ostatniej pogodzie, gdzie sporo wilgoci coś się wysypało.
Widząc w opisie masz LPG, także chodzą słuchy o szybszym zużyciu
Czarna_LK, no tak, ale wiesz, problem z odpalaniem może wynikać z elektryki (przewody, świece, aku, itp.) albo z mechaniki (np. problem z wtryskiem paliwa). Pytanie trochę ogólne.
[ Dodano: Wto 13 Sty, 15 00:45 ] piotrek1982, bez szczegółów to trochę wróżenie z fusów...
Świece ngk , cewki zapłonowe bosch , filtr paliwa , czujnik temperatury , regeneracja rozrusznika i sprawdzenie akumulatora . Wszystko mam już za sobą jakiś tydzień temu . Rozkładam ręce , bo trochę już mnie to kosztowało . Może macie jeszcze jakieś pomysły ?
Kręci tak jak powinien , natomiast nie chce załapać . Dopiero za drugim razem odpala zaraz po przekręceniu kluczyka. Błędy to
- 16684 - układ zapłonowy - wypadanie zapłonów - nieciągły
- 16686 - zapłon cylindra 2 - wypadanie zapłonów - nieciągły
- 16688 - zapłon cylindra 4 - wypadanie zapłonów - nieciągły
- 16685 - zapłon cylindra 1 - wypadanie zapłonów - nieciągły
bardzo też prawdopodobne że są zimne luty w sterowniku silnika pod podszybiem, a czy przy odpalaniu słychać cykanie przekaźnika pompy paliwa pod deską, musisz opisać więcej szczegółów, i dokładnie co masz na myśli zimnego silnika ile kręcisz w jaki sposób następuje odpalenie...itp
Po otwarciu drzwi kierowcy słychać pompę paliwa i po przekręceniu kluczyka ponownie ją słychać. Na ciepłym silniku auto odpala w ciągu jednej sekundy , natomiast rano gdy silnik jest zimny kręcę go
nawet 10 sekund i nic . Dopiero za drugim razem odpala od pierwszego ruchu rozrusznika. Zapomniałem
dodać , że dzieje się tak gdy temperatura na zewnątrz jest bliska 0 stopni . Gdy jest wyższa odpala za pierwszym razem.
Komentarz