A było gdzieś napisane w salonie Auto do prędkości max, i nie dalej niż 50km? Nie dajmy się zwariować.
Centralny zamek.
Zwiń
X
-
Centralny zamek.
Witam, posiadam Octavie 98r 1.9 90KM, i mam problem z Zamkiem, otóż gdy zamknę auto kluczykiem, to przy otwieraniu pojawia się problem, że słychać jakby otwierała się, lecz nie otwiera się, po drugim przekręceniu otwierają się tylko Lewe Tylne drzwi, nic po za tym, dopiero otwarcie przełącznikiem do zamykania/otwierania otwiera drzwi (również pociągnięcie za klamki działa). W czym może być problem, liczę na szybką odpowiedź, dzięki.
Jeśli pomyliłem działy, proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
-
-
DominikOctavia, Tak jak kolega rafiki, napisał moduł komfortu zostaw na koniec.Zacznij pokolei.Od strony kierowcy,przy przednim słupku pod wykładziną jest kostka gdzie kable z niej idą do przelotki ze słupka do drzwi a następnie już za tapicerką do modułu sterowania który znajduje się razem ze silniczkiem opuszczania/podnoszenia szyb.I teraz trza sprawdzić całą opisaną prze zemnie wiązke kabli ale na 100% a potem piny w module sterowania.Do modułu wchodzi taka duża wtyczka zabezpieczona takim plastikowym zabezpieczeniem które wysuniesz przy pomocy cieńkiego śrubokręta.Wyciągnij ją i sprawdz stan pinów(29 sztuk).Chodzi o to czy są całe,nie pognite,czy nie ma nalotu na nich.Ja to przerabiałem,miałem trzy piny zgnite i szopki ze sterowaniem centralnym,lusterek i oświetleniu.To na początek.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz