problem z zamykaniem szyby pasażera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariusz1984
    Classic
    • 2019
    • 0
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kw76, rzeczywiscie ops: na kalkulatorze niewiele widze :wink:
  • mariusz1984
    Classic
    • 2015
    • 2

witam. Przejrzałem naprawdę wiele tematów z problemami otwierania i zamykania szyb, ale nie znalazłem niestety rozwiązania mojego przypadku.
    Wszystkie szyby się pięknie otwierają, niestety przy zamykaniu szyby pasażera przycisk nie reaguje. Podłożyłem drugi panel z przełącznikami i nic się nie zmieniło. Co ciekawe, to kiedy klikam w lewo lub w prawo w pokrętło od lusterek to zamykają się zamki i domyka się owa szyba. Druga dziwna sprawa to na stopniu pierwszym od strony kierowcy (otwieranie szyby pasażera) ona zamyka się a gdy dam na stopień drugi to się otwiera. Otwieranie i zamykanie po stronie pasażera nie działa, tylko widać zapalające się podświetlenie.
    Nadmienię że wiązki w załamaniu drzwi z obu stron są całe. Proszę o pomoc. Dziękuję

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

mariusz1984, Przypuszczam że moduł sterowania zaczyna szwankować
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• mariusz1984
        Classic
        • 2015
        • 2

chodzi o ten przy silniczku w drzwiach kierowcy?

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

mariusz1984, Zgadza się.To jest bolączka octavii.
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• marky2552
            Ambiente
            • 2015
            • 134

ha mnie dopadło ale w drzwiach pasażera jak sie zblokuje ten moduł u mnie to zamek nie działa i świeci ciągle przycisk od opuszczania szyby nawet przy wyłączonych światłach i zapłonie i nie opuszcza się szyba jak sie odblokuje moduł to działa zamek i szybę otworzę normalnie ale przycisk świeci ciągłym światłem o co chodzi ?? sprawdzałem kable w słupku w drzwiach kierowcy i pasażera pod tapicerką , u ciebie mariusz1984 najlepiej będzie zaopatrzyć się w nowy moduł który ciężko znaleźć dlatego ja odłączyłem moduł i zamek i zamykam drzwi pasażera tym "cyckiem" a wymianą zajmę się na wiosnę.ewentualnie jak masz garaż to wyjmij moduł z drzwi dodam że nie łatwo to cholerstwo wyjąć bo śrubki mocujące moduł są do wewnątrz drzwi i sprawdź luty w module może gdzieś pękło lutowanie

Komentarz

Pracuję...