Cześć, jestem nowy, ale też staram się zawsze pomagać. Do tej pory raczej przekazywałem 1% podatku, ale teraz pomyślę też nad cegiełkami. Pozdrawiam
analiza logów grupa 011
Zwiń
X
-
Czyli dostałes bonusa podczas zwiekszania dawki. Szkoda ze bardzo mocnego.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
tomaszwrc, no ktoś Ci dowalił koksu.. turbina ładuje 1,5bara... gdzie seria dla tego silnika to niecały 1 bar czyli widzisz że jest dużo dowalone ciekawe jak inne kwestie... zrób komplet logów.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
to ppowiem tak... turbina od samego poczatky tj od momentu zakupu (86000) w 2008 roku. Turbo wydaje czasem dziwne dzwieki, tzw. szuranie (chrobotanie)podczas zmiany biegow. Zmiana dawki nic jak dla mnie zmienila w.jej pracy,wiec zakladam ze ktos przede mna cos kombinowal. Dodam iz 2 lata temu po czyszczeniu turbo dzwieki na kilka dnia ustaly. Po przelocie ok 200 km od czyszczenia dzwieki wróciły. ..
Rozumiem ze zmiana turbosprezarki i tak by nic nie zmienila i trzeba by w oprogramowaniu pogrzebac w nastawach?
Komentarz
-
-
Wykonanie w tym stanie sprezarki kompletu logów moze byc praktycznie niemozliwe. i IMO - szkoda meczyc suszary i całego osprzętu.
Wyjmij sprezarke - wyczysc, zweryfikuj jej stan i po calej akcji... wpadnij z kompletem logow.... bedzie mozna wiecej powiedziec co tam są za kwiatki w sterowniku.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Komentarz