[O1] Moduł komfortu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

[O1] Moduł komfortu

hm straszycie czy jaja robicie ,w pracy straszą ,wy też zaczynacie :twisted:

eaglemirek, Prezes52,dziś chyba za dużo na słońcu stał albo depresja ...... :P

[ Dodano: Nie 02 Paź, 16 12:56 ]
    Dzień dobry piękna pogoda idziemy na spacer
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

[O1] Moduł komfortu

Witam jak w temacie gdzie znajduje się moduł komfortu w Octavii 1 z 2000 roku hatchback. Szukałem w necie i na forum niestety nie mogę znaleźć informacji konkretnej jedni piszą, że jest w drzwiach kierowcy a drudzy, że pod kierownicą ??

Proszę o info bo chyba szykuje się wymiana.

Objawy po otwarciu drzwi oświetlenie wewnętrzne zapala się z opóźnieniem. Nie otwiera się tylna klapa bagażnika z pilota czasami się zamyka ale nie zawsze ale tylko zamyka otworzyć już się nie da trzeba kluczykiem.

Błędy z VAG:

5 - ilość znalezionych błędów. Oto one:
    00949 - Silnik zamka centralnego tylnej klapy bagażnika (V53); LOCK
    25-10 - Niezdefiniowany stan przełącznika - Sporadyczny
    00950 - Silnik zamka centralnego tylnej klapy bagażnika (V53); UNLOCK
    25-00 - Niezdefiniowany stan przełącznika
    01329 - Magistrala danych układu komfortu w trybie awaryjnym
    35-00 - -
    00931 - Jednostka zamykająca zamka centralnego z tyłu po prawej stronie (F223)
    54-10 - Niewłaściwe wyposażenie - Sporadyczny
    00943 - Podgrzewanie lusterka po stronie kierowcy (Z4)
    35-00 - -
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• pablokinah
      Rider
      • 2010
      • 574

Moduł komfortu napewno znajduje sie pod kierownicą .a w drzwiach masz sterownik który steruje wyposażeniem danych drzwi i przesyła sygnał do modułu komfortu,
      A te problemy to kable w przelotce sprawdziłeś ?
      jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• amperek
        Drive
        • 2009
        • 88
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Sprawdzałem ale tylko pobieżnie niby ok. Wezmę się za to porządnie w lipcu jak będę na wsi. Niepokoi mnie tylko ten błąd z VAG-a o module komfortu. Myślałem żeby go kupić koszt nie wielki 20-30 zł na allegro.
        Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
        Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

amperek, W drzwiach kierowcy jest moduł sterowania.Odpowiada on za elektryczne szyby,elektryczne sterowanie i ogrzewanie lusterek,oświetlenie wnętrza,lampki ostrzegawcze w drzwiach,centralny zamek,diodę safe informującą o zaryglowaniu drzwi.Moduł komfortu jest nad pedałami pod kierownicą
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• pablokinah
            Rider
            • 2010
            • 574

Zamieszczone przez amperek
            Sprawdzałem ale tylko pobieżnie niby ok. Wezmę się za to porządnie w lipcu jak będę na wsi. Niepokoi mnie tylko ten błąd z VAG-a o module komfortu. Myślałem żeby go kupić koszt nie wielki 20-30 zł na allegro.
            ale ten moduł musi być z takimi samymi numerami jak ty masz obecnie , a te błędy w cale nie muszą oznaczać ze jest właśnie on zepsuty rowniez możesz mieć pognita wtyczkę w module w drzwiach.Padniety mikrostyk w drzwiach i klapie.

Komentarz

• Rampol1973
              Classic
              • 2015
              • 10

mam to samo nie działa mi centralny, elektryczne szyby, klapa, światła, moduł jest za kierownicą pare śrubek do odkręcenia, u mnie jak rozebrałem moduł jest czyściutki jak nowy, patrząc po przewodach kostka pod rączką do otwierania klapy jest zaśniedziała i przewody na zagięciu w drzwiach były kombinowane i są popękane, musżę je najpierw wymienić i wtedy się okaże co robić dalej

Komentarz

• amperek
                Drive
                • 2009
                • 88
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez pablokinah
                Zamieszczone przez amperek
                ale ten moduł musi być z takimi samymi numerami jak ty masz obecnie , a te błędy w cale nie muszą oznaczać ze jest właśnie on zepsuty rowniez możesz mieć pognita wtyczkę w module w drzwiach.Padniety mikrostyk w drzwiach i klapie.

A gdzie szukać owego mikrostyku w klapie i drzwiach bo szczerze powiem że nie mam pojęcia.
                One są takie same do klapy bagażnika i drzwi.
                Taki był by ok?: http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw...996571499.html
                Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• pablokinah
                  Rider
                  • 2010
                  • 574

Taki mikrostyk może być , a są one zmontowane przy samym zamku w drzwiach i w klapie podobnie jest zamontowany tylko nie pamiętam czy taki sam podejdzie
                  poczytaj te tematy

[ Dodano: Pią 05 Cze, 15 19:57 ]

[ Dodano: Pią 05 Cze, 15 19:58 ]

Komentarz

• Rampol1973
                    Classic
                    • 2015
                    • 10

bezpiecznik 14 miałem uwalony, wszystko działa

Komentarz

Pracuję...