ufo, chłodnica jest dokładnie pod siedzeniem pasażera jak napisał kowal 2002, Ona nie jest niczym osłonięta i łatwo ją uszkodzić (ja zagiąłem radiatory od kamienia leżącego na drodze). Więc radzę uważać na leżące przedmioty na drodze.
[O1] Poranne odpalanie ALH
Zwiń
X
-
Mam to samo, najlepiej sprawdź u kogoś Vag-iem. Może to być:
- zły kąt wtrysku
- walnięte świece
- fałszujący czujnik temp
- i najgorsza ewentualność to pompa.
Jak się domyślam na ciepłym silniku problem znika?Hołdys Królem jestttt........
----------------------------------------
Octavia 1,9 TDI/ASV/110KM Drive
CB Johny II + Presidet ML-145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HubolMam to samo, najlepiej sprawdź u kogoś Vag-iem. Może to być:
- zły kąt wtrysku
- walnięte świece
- fałszujący czujnik temp
- i najgorsza ewentualność to pompa.
Jak się domyślam na ciepłym silniku problem znika?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzMnie to wygląda na uszkodzone świece.Jeśli ciepły pali z dotyku,a zimny nie to wydaje mi się,że nic innego.VAG tego nie pokaże.
Hmmm, może być, nie były nigdy zmieniane :roll:
Takie chyba będą dobre, co ? http://moto.allegro.pl/item338915684...iza_vw_lt.html
Komentarz
-
-
Mam tak samo, problem ten występuje po dłuższym staniu. I wydaje mi się, że to nie świece (ja mam nowe), ponadto odczyt temperatur jest prawidłowy. Kąt wtrysku i te inne są w porządku. Aktualnie jestem na etapie przygotowań do wymiany pompy (mam zapasową). Jak pomoże to dam znaćPzdr Mariusz
-
Zamieszczone przez GripenZamieszczone przez JanuszSzMnie to wygląda na uszkodzone świece.Jeśli ciepły pali z dotyku,a zimny nie to wydaje mi się,że nic innego.VAG tego nie pokaże.
Hmmm, może być, nie były nigdy zmieniane :roll:
Takie chyba będą dobre, co ? http://moto.allegro.pl/item338915684...iza_vw_lt.html
Jak chcesz to dowiem się gdzie dokładnie je kupowali.Dostojnie do przodu by Dynosoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Gripen
Gripen polecaną są Beru do nabycia w min. Auto zatoce czy InterCarsie, ktoś od nas kupował je na w sklepie przy Trzebnickiej. Cena bodaj za komplet 120zł.
Jak chcesz to dowiem się gdzie dokładnie je kupowali.
A kupował na Hubskiej 120zł komplet.Dostojnie do przodu by Dynosoft
Komentarz
-
-
Mam ten sam problem. Zawsze kiedy zapalam samochód po dłuższym staniu, czy to po nocy czy to w ciągu dnia, i nieważne czy jest ciepło czy zimno, nigdy nie zapali od razu tylko za 2 razem i po zapaleniu telepie a po 2-3 sekundach chodzi jak cacuszko.
Nie wiem co to może być, bo świece sprawdzałem miernikiem i wychodzi na to, że wszystkie grzeją prawidłowo. Podpinałem pod Vag-a i nic nie pokazał. Trochę mnie to wkurza, ale zawsze zapala więc jadę dalej.
Może ktoś miał ten sam problem i doszedł do tego co to może być.
Komentarz
-
-
mam tak samo w moim ALH..przebieg 52 tysiące..rozrząd nie ruszany wiec co kąt wtrysku sam sie potrafi przestawić??..pompa raczej odpada bez przesady nie przy moim przebiegu..sprawdzę rano jak z paliwem w przewodach."urodzilem się z kierownicą w dłoni i ołowianą stopą" ;]
176Km 343Nm
hamulce 312mm przód i 256mm tył
Komentarz
-
Komentarz