gachul, rozumiem, ja mam go zdemontowanego
. Po raz pierwszy z tym zawitałem w ASO w lipcu 2007-po kilku godzinach i wymianie filtrów powietrza i paliwa diagnoza- czujnik doładowania (N75)(łącznie 500pln). No i OK. Na drugi dzie} przejechałem 600km i znów brak mocy :cry:. Tym razem wymienili N75 w ASO w Szcześcinie niejako na gwarancji. Przejechałem ze 2-3kkm i znów to samo. Oczywiście w ASO tym razem nie chcieli wymienić N75 bo mało prawdopodobne by kolejny N75 był uszkodzony (niby był sprawny) więc zapadł wyrok - turbina do wymiany bo wszystko inne jest OK. Turbina poszła do regeneracji (Ted-metal, Wrocław)i okazało się że poza nagarem (ponoć było tego) i trochę nieszczelnym mieszkiem reszta była Ok (czyszczenie i mieszek 500pln). Demontaż i montaż turbiny w ASO (350pln + rurka olejowa turbawki aż 190pln i 60pln pozostałe). Po zamontowaniu Ok. Po 3kkm znów brak mocy :evil:.I znowu do ASO a tam tym razem po godzince mówią, że na 100% przepływka .... no to wymienili i znowu lżejszy jestem o 600pln. Wyjechałem i na drugi dzień po paru kilometrach znów ZONK :twisted: i SZLAG MNIE TRAFIA!!I znów się umawiam do ASO bo..... no właśnie .... wymienić przepływkę na starą ? a ponoć jest zjeb.... uszkodzona, ale i tak nic nie pomogło............i co dalej robić? Mam wrażenie że jestem przez ASO naciągany przez ich nie do końca pewne diagnozy, które są dosyć kosztowne i efektu nie ma. Więc nasuwają mi się pytania do wszystkich którzy znają się na rzeczy Czy wobec tych okoliczności była konieczność wymiany tych części jeżeli efekt jest identyczny jak przed pierwszą wizytą w ASO?Jak myślicie czy jest jakiś sposób na wyegzekwowanie kasy za niesłusznie (wg. mojej opinii) wymienione części zwłaszcza przepływki?Proszę poradźcie co dalej robić ? :wink:

MEGA ROTFL - okazalo sie ze zjechana byla uszcelka w pokrywie zaworow silnika (niestety w tym wypadku trzeba bylo wymienic cala pokrywe - uszcelki nie da sie zdemontowac osobno, koszt jakichs 200pln).. tego ASO takze nie znalazlo. Warto też zerknąć na układ dolotowy i kolektor wydechowy czy są wszystkei uszcelki i czy wszystko jest solidnie skręcone - u mnie nie było... i jak wyżej ASO nie znalazło tego problemu
Co tu dużo gadac, omijaj ścierwojadów szerokim łukiem chyba ze lubisz wyrzucac kase w bloto.
Komentarz