Benzyna w dieslu...

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • juzek
    Classic
    • 2008
    • 7

Benzyna w dieslu...

Dzieki za info +1pkt

[ Dodano: Wto 16 Gru, 08 13:28 ]
    Wyczyściłem i wszystko hula bez problemu!
    juzek
  • Tomi
    Classic
    • 2007
    • 28

Benzyna w dieslu...

Zona brata zatankowala niecale 5 ltr beznyny na szczescie tylko tyle bo w pore sie zorientowala ze to diesel auto nie bylo odpalane i zostalo scholowane pod dom i teraz moje pytnie do szanownego panstawa jak ta ciecz zlać najlepiej bez odkrecania zbiornika auto to Octavia II 1,9 105PS, w baku w tej chwili znajduje sie okolo 10 ltr. ropy oraz ww. 5 litrow benzyny, czy mozna odpiąc od filtra paliwa przewod i wypompowac paliwo krecac rozrusznikiem ? czy jest jakas inna skuteczna metoda ?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Wlac do pelna ON i nie ma problemu - mozna zmienic filtr paliwa jak auto bylo odpalane.

A jak juz bardzo ktos chce wypompowac paliwo, to wyjac pompe paliwa pod siedziskiem z tylu i wyssac wezykiem
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Tomi
        Classic
        • 2007
        • 28

Zamieszczone przez Maicroft
        Wlac do pelna ON i nie ma problemu
        Tez o tym myslem ale wole wypompowac ile sie tylko da a reszte zalac do pelna ropa

Komentarz

• milleniusz
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2008
          • 186

Było już tu parę podobnych wątków. Jeśli to tylko 5 litrów i auto nawet nie odpalane, to dolać ropy do pełna i jeździć. Nic się nie stanie.

Komentarz

• Tomi
            Classic
            • 2007
            • 28

jednak jakos sie upieram zeby to cholerstwo spuscic i zapomniec a zeby bylo malo ta benzyta to Shell V-Power Racing wiec wole tego nie mieszac
            To co myslicie lepiej odkrecic z tylu pompe paliwowa i kombinowac z wezykiem czy dopierac sie do tego filtra ??

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Tomi, Jak chcesz. Ale z drugiej strony, to jak zaczniesz pompowac to bedzie tego troche w przewodach potem,a do zera nie wypompujesz, bo zatrzesz pompe.

5l dolane i powiedzmy teoretyczne 0km do konca na baku wg kompa, to tak naprawde drugie 3-7l w baku ON.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Tomi
                Classic
                • 2007
                • 28

Do zero niekoniecznie z uwagi na ta pompe ale tak z 10 litrow chetnie sie pozbede akurat 5 zostanie i reszta zaleje swieza ropa do pelna, tylko teraz pytanie ktory przewod wypiac na gorze filtra ? i czy jezeli zostawie z 5 litrow paliwa to uklad chyba nie powinien sie zapowietrzyc ?

Komentarz

• magart
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 146

JA miałem taki przypadek to dolałem ile się dało oleju. Potem zlałem do beczek taką mieszankę, też ile się dało bo tylko ze 40 litrów. Potem znowu dolałem do fulla i z obliczeń wynikło, że mam tylko bardzo mały procent w baku benzyny. Potem sukcesywnie dolewałem co trochę do fulla, aż zapomniałem o temacie :wink:
                  Mieszanka została na ciężkie czasy - tzn. na zimę i mrozy, dolewałem wtedy po trochu do baku.
                  Z pewnością mała ilość benzyny w oleju nie powinna zaszkodzić.
                  a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kurde co wy z tymi żonami? Przecież to już kolejny taki sam wątek w ciągu ostatnich tygodni. Ile razy można wałkować ten sam temat?
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• bartek_lublin
                      Drive
                      • 2008
                      • 43

żony pogonić, a temat zamknac

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Żonom zrobić szkolenie wstępne, a nie lać co popadnie, a potem biadolić, robić w gacie i zakładać dziesiąty identyczny wątek.
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...