[O1] Nie rygluje tylnych lewych drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • badyloo14
    Classic
    • 2008
    • 4

Zamieszczone przez phrix
    raczej bym ja pogolil
    A co to znaczy?
    badyl
  • Ramsey
    Drive
    • 2007
    • 73

Problem od jakiegoś czasu, na razie olewałem ale zaczyna przeszkadzać.

Zamykam auto z zewnatrz, nie ma znaczenia czy kluczem czy pilotem alarmu - zawsze wszyskie drzwi zamykaja zapadki i jest ok.

Zamykam auto od srodka naciskając zapadke w drzwiach kierowcy - w 90% przypadkow nie zamyka mi drzwi lewy tył. Pozostałe zamyka zawsze.

Otwieranie bez zadnych problemow w obu przypadkach.

Co to może być? :roll:
    Yeah, right.

Komentarz

• hubert78
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1576

Prawdopodobnie blokuję ten dyngs od przycisku ryglującego ( guzik przy szybie) , to jest taki kawałek drutu idący od zamka do guzika i jest na takich plastikowych prowadnicach i tam się może blokować lub na dźwigni do której prowadzi ( trochę nakręciłem ale jak sciągniesz boczek to zobaczysz o co biega )

Komentarz

• Ramsey
        Drive
        • 2007
        • 73

Ok, ale wtedy nie zamykałby tych drzwi w ogóle. Mi nie zamyka tylko lewego tyłu i tylko przy użyciu rygielka od wewnątrz (tego w drzwiach kierowcy, w momencie jak sam go nacisne). Przy zamykaniu z zewnątrz z klucza albo pilotem alarmu nigdy tego problemu nie ma. Dziwne prawda.
        Yeah, right.

Komentarz

• betoncjusz
          Drive
          • 2008
          • 47

mam to samo, z tym ze w prawych tylnych drzwiach. ktos mi kiedys mowil ze najlepiej wymienic caly ten mechanizm ale moze jest jakies inne rozwiazanie?

Komentarz

• zgucio
            Rider
            • 2007
            • 691

mechanizmy są dobre miałem tak samo aż wogóle sie nie dały zamknać ani z kluczyka ani od środka przyczyną są stare i popekane przewody zazwyczaj pękają na połaczeniu między drzwiami a słupkiem w tej gumowej rurce ale u mnie tam było idealnie a popękane były przy mechaniźmie opuszczania szyb więc musisz dokładnie sprawdzić cała wiązke
            ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

Pracuję...