opsia, no biała biała tylko czy będzie widać na beżu Odebrać to się jakoś zgadamy często jestem na Nowej Gdyni
Odpalanie
Zwiń
X
-
bendiks panowie, bendiks !!
... w rozruszniku.
rozrusznik " nie zazębia się" z kołem zamachowym i kręci bez obciążenia
tylko dlaczego opisujesz awarię automatu :?: :lol:
Zamieszczone przez MarianElektryk coś tam smarował już 2 razy i g.. no to dałoNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OstryPodobno jakaś zębatka??
Zamieszczone przez Xan86ja mam takie cos ale tylko na zimnym silniku...Tak jak z rana zapale...pozniej juz jest ok..To jest tylko przy pierwszym zapalaniu...
Zamieszczone przez opaluchto jest prawdopodobnie sprężyna w rozruszniku, nie odbija i rozrusznik jest przez chwilę po odpaleniu napędzany przez koło skrzyni. Mam to samo.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
To jak ten bendkis w rozruszniku jest przyczyna mojego wkur***nia :zastrzelic się z rana to mam pytanie... czy to jest cześć wymienialna czy muszę kopić nowy rozrusznik bez żadnych zabaw w smarowanie na jakiś czas tylko zrobić raz a porządnie na długo... tylko pytanie jakim kosztem???małym czy dużym???Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
Komentarz
-
-
bendix jest czescia wyminna tak ze smialo do sklepu po jedna konkretna czesc zamienna ale :!: NIE :!: po caly rozrusznik, pare chwil i bendix wymieniony, :!: warto przytym sprawdzic stan szczotek i tulejek w rozruszniku :!: :wink: a co do kosztow napewno niebeda duze a naprawa pomoze na dlugi czasJest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
Komentarz