witam
posiadam octavie 1,8 20v kombi i podczas odpalania (nie zawsze) robi bźźźźiiii (nie wiem jak to napisać)
Czy ktoś sie z czymś takim spotkał i co ie dzieje??
też tak mam. Elektryk coś tam smarował już 2 razy i g.. no to dało. Znaczy na początku było OKi, a po kilku tygodniach znowu bziuuuu...
Od kiedy na OCP napisali, że TTTM, dałem sobie siana :twisted:
bendiks panowie, bendiks !!
... w rozruszniku.
rozrusznik " nie zazębia się" z kołem zamachowym i kręci bez obciążenia
masz racje że może to być bendiks
tylko dlaczego opisujesz awarię automatu :?: :lol:
Zamieszczone przez Marian
Elektryk coś tam smarował już 2 razy i g.. no to dało
najlepiej żeby posmarował trzpień do automatu i najlepiej ŁT-43 to jest duże prawdopodobieństwo że będziesz słyszał jeszcze fajniejsze dźwięki :wink: :diabelski_usmiech
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
ja tam fachowej odpowiedzi nie podam, ale miałem to samo u siebie, wymieniono mi jakąs część w rozruszniku. Podobno jakaś zębatka?? I od tej pory jest jak należy, kosztowało mnie to 30zł :]
to jest prawdopodobnie sprężyna w rozruszniku, nie odbija
moze to byc wina uwalonego elektromagnesu - nie cofa sie i stad taki dziwny dzwiek - jak sie zawiesi na maxa - pomaga walniecie mlotkiem :diabelski_usmiech
To jak ten bendkis w rozruszniku jest przyczyna mojego wkur***nia :zastrzelic się z rana to mam pytanie... czy to jest cześć wymienialna czy muszę kopić nowy rozrusznik bez żadnych zabaw w smarowanie na jakiś czas tylko zrobić raz a porządnie na długo... tylko pytanie jakim kosztem???małym czy dużym???
Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
bendix jest czescia wyminna tak ze smialo do sklepu po jedna konkretna czesc zamienna ale :!: NIE :!: po caly rozrusznik, pare chwil i bendix wymieniony, :!: warto przytym sprawdzic stan szczotek i tulejek w rozruszniku :!: :wink: a co do kosztow napewno niebeda duze a naprawa pomoze na dlugi czas
Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie. http://campaign.scania.com/v8/
Miałem takie coś.
Rozmontowalem rozrusznik wyczyściłem i posmarowałem. Już pół roku mam spokój.
Poprostu on się nie chował po odpaleniu i koło jeszcze przez chwilę go ciągnęło.
Komentarz