[O1] Opadajace zegary

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • burza_octavia
    Classic
    • 2009
    • 6

[O1] Opadajace zegary

tak ale na podloge jednak wzialem za gruba mysle ze 5-6 mm grubosci bedzie wystarczajaca bo strasznie ciezko sie kladzie no ale w tej furce na pewno juz zostanie ta 1cm ..
  • mpmac
    Classic
    • 2007
    • 3

[O1] Opadajace zegary

Temat poruszany wielokrotnie...
    Jednak ja nie znalazlem rozwiazania
    Czy opadajace zegary sa spowodowane jedynie zimnymi lutami przy stabilizatorze z 5 nozkami ? Jakies pol roku temu poprawialem tam wszystkie luty i dalej nic.
    Caly czas jezdze z wyjetym bezpiecznikiem 15 zeby widzies jaka mam akutlnie predkosc
    JEdnak takie rozwaizanie mnie nie zadowala bo kasuja sie wyniki srednie i mam podglad jedynie na dane z aktualnej jazdy.

Oprocz tego mam problem z elektrycznymi lusterkami - wlascicielowi nie dzialaly od kupna auta.
    Z tego co zaobserwowalem: napiecie po wlozeniu 15 bezpeicznika dochodzi do kostki - sterownika. Gdy wlaczam swiatla to nie dziala podswietlenie sterownika. Sterownik kupilem drugi na allegro - dalej to samo.
    Gdy zmostkowalem jakeis przewody w samej kostce to lusterko ruszylo sie. Ale tylko w jednej plaszczyzie - pion

Czy oprocz sterownika jest jeszcz ejakis element ?
    Nie chce sciagac tapicerki i szukac poniewaz chce jeszcze wytlumic drzwi. A po naprawie centralnego troche raczke złachałem

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Stabilizator często nawala w liczniku proponuję go wymienić jak sam zauważyłeś nie pomaga lutowanie.
      Z lusterkiem sprawa wygląda w ten sposób ,że mogą być nadłamane przewody w gumie od drzwi sprawdź to .
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• mpmac
        Classic
        • 2007
        • 3

na laczeniach drzwi sprawdzalem, to nie to
        Bez prolbemu mozna dostac owy stabilizator?

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Zamieszczone przez mpmac
          na laczeniach drzwi sprawdzalem, to nie to
          Bez prolbemu mozna dostac owy stabilizator?
          szukaj w sklepach z częściami elektronicznymi
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• skapus
            Classic
            S_OCP Member
            • 2008
            • 3

Ja mam podobny problem, po wyłączeniu samochody zeruje sie zegar i kilometry dzienne. A po zatym opadaja wszystkie wskażniki w czasie jazdy. Może ktos wie co w nim siedzi. :shock:

Komentarz

• Peetebe
              Drive
              • 2008
              • 66

SKACZĄCE ZEGARY

Witam, jestem tutaj nowym i zarazem szczęśliwym posiadaczem Octavki. Mam pytanie co do stabilizatora do zegarów które skaczą i raz działają a raz nie. Gdzie ten stabilizator sie znajduje w tym cudeńku ? Jak mogę poradzić sobie z tym problemem.. Elektryk samochodowy >? czy reczna robota ?

Pozdrawiam PJ
              jest luz...

Komentarz

Pracuję...