OK może być 5 stycznia, a propo naklejek to jestem zainteresowany takowymi.
agr sie dusi,hamulce nie dzialaja??
Zwiń
X
-
agr sie dusi,hamulce nie dzialaja??
Witam, posiadam Octavke z 98r AGR, 160tys km przebiegu,
problem mam taki, ze gdy hamuje , do zatrzymania, z wcisnietym wsprzeglem i na luzie ,silnik sie dusi, nie gasnie,ale jakby zaraz mial , trwa to 2-5 sekund ,po czym znow normalnie chodzi.
na postoju na odpalonym silniku, gdy chce go przygazowac to sie krztusi,jakby cos bylo zapchane ,wymienilem filrt powietrza, zmienialem olej, filrt paliwa ma ze 3 miesiace.
Nie wiem co sie dzieje ,ale jest to bardzo denerwujace,
Czy ktos wie moze co to moze byc oraz jak to naprawic?
Nastepne to dziwnie zachowujace sie hamulce,
1.sa bardzo slabe (moj Tata posiada taka samą octavke tylko ze z 2000r i u niego jest igla)
2.Gdy wciskam pedal hamulca ,czuje pod noga jak pedal wibruje, (podnosi sie gora dol,delikatnie lecz szybko )
Proszę o pomoc ,
Dziekuje
[ Dodano: Pon 12 Maj, 08 22:49 ]
Nie wie nikt? jakies domysly ??
-
-
Z tym dlawieniem sie mam podobny problem. Czasem jak wcisne sprzeglo i jednoczesnie hamulec, obroty spadaja do jakis 600rpm i wracaja do normy jak sie zatrzymam.
Bede diagnozowal to dam znac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
opony z przodu mam inne ,ktos mi przecial jedna i musze 2 kupic wiec mam zapas wsadzony.wlasnie jakby abs sie zalaczal ,ale nie rozumiem, bo strasznie ciezko sie hamuje, musze mu naprawde mocno wcisnac zeby hamowal i jak juz wcisne to mi wibruje pedal. nie mam pojecia co to, mysle ze moze cz. absu ,nie wiem nie wiem
Komentarz
-
-
hej. Jakie dzwieki powinno wydawac zepsute serwo?u mnie ani nie syczy ani nic.
ahah i kolejny problem ,moze drobnostka ale jest.
Jak zosawiam przed domem samochod ,to reczny zaciagam, pozniej gdy wsiadam z powrotem ,zpuszczam reczny i probuje zachamowac hamulcem ,to pedal jest twardy nie da sie wcisnac .
Komentarz
-
-
no hej .Serwo nie wydaje żadnych dźwięków , w układzie jest niskie podciśnienie dodatkowo
pracuje silnik.
Zamieszczone przez wshgrohuJak zosawiam przed domem samochod ,to reczny zaciagam, pozniej gdy wsiadam z powrotem ,zpuszczam reczny i probuje zachamowac hamulcem ,to pedal jest twardy nie da sie wcisnac .
hamulca powinien się obniżyć o około jeden cm.
Jeżeli nie to serwo jest uszkodzone ewentualnie pompa podciśnienia nie daje 100%kris karp
Komentarz
-
-
Ja mam 160 tys. droga naprawa byla ??
Idzie to samemu wymienic ,czy raczej oddac to mechanikom ?
Dzis bylem u mechanika angielskiego i zyczyl sobie 40 funia za sprawdzenie ,to podziekowalem .Nie dosc ze ich uslugi sa do niczego to jeszcze sie skubancy cenia .
[ Dodano: Pią 06 Cze, 08 22:48 ]
Witam, sorry ze odkopuje temat, ale wciaz mam ten problem, czy moze ktos mi powiedziec ,sprecyzowac ,ktory to jest ten węzyk od serwa i jak mam to sprawdzic ?
Te wezyki od serwa sprawdzalem ,tzn ogladalem je i nic tam chyba nie przepuszcza powietrza .
Nie wiem co robic ,ale problem staje sie uciazliwy .
Do tego cos mi sie z ABS dzieje ,raz sie zapala kontrolka raz gasnie ,w ciagu jazdy gdy kontrolka zapala sie przy hamowaniu pod pedalem czuje straszne harczenie, czyli tak jakby abs sie zalaczal, ale nie ma sily hamowania ...
Do mechanika zajade wtedy gdy bede wiedzial co to jest, bo w anglii mechanicy bardzo ladnie potrafia oszukac,
pomozcie prosze,
pozdrawiam
wshgrohu
Komentarz
-
Komentarz