Pan wyzej :diabelski_usmiech
[O1] Klimatyzacja manualna
Zwiń
X
-
[O1] Klimatyzacja manualna
Witam
Sprawa wygląda tak: włączam klimatyzację i z przodu słychać piszczenie, znika ono po jakiejś minucie. Wydawało mi się, że czytałem gdzieś, że tak ma być, ale nie moge znaleźć tego w instrukcji. Tak jest od kiedy mam auto czyli od sierpnia 2007.
To piszczenie to objaw czegoś złego czy normalka ?
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTak bylo raz czy tak jest ciagle. Trzeba otworzyc maske i zaczac nasluchiwac czy piszczy pasek czy piszczy sprzegielko od klimy czy cos innego
Zawsze jak włączam klimę po dłuższym postoju (po kilku godzinach). Cholera, czemu mi w głowie utwkiło, że tak ma być, musiałem to gdzies przeczytać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDlatego pytalem co dokladnie piszczy, bo pod maska moze duzo rzeczy piszczec :diabelski_usmiech
Obdukcja jednoznacznie wykazła, że to wentylator. Wkładam kluczyk do stacyjki, zapalają się lampki, nie uruchamiam silnika, włączam klimę (manualna) i wentylatory się kręcą, wtedy było słychać idealnie to piszczenie. WD40 i już nie piszczy. Ale pewnie to popsikanie to na chwilę skutkuje, trzeba będzie chyba pomyśleć o poważniejszym remoncie tego wiatraka. Acha, piszczał prawy wiatrak, patrząc sie na silnik od przodu.
Komentarz
-
Komentarz