Moze kombi a teraz liftback i stad roznica dlugosci samego bagaznika :roll:
[O1] Czujnik poziomu oleju przerwa lub zwarcie do plusa
Zwiń
X
-
[O1] Czujnik poziomu oleju przerwa lub zwarcie do plusa
Witam
Po włączeniu silnika kontrolka oleju mruga 5 razy. Poziom oleju jest w porządku.
Jak znalazłem przeszukując forum może to oznaczać, że padł czujnik poziomu oleju lub połączenie czujnika się obluzowało. Tylko w którym miejscu i jak sprawdzić połączenie czujnika? Czy trzeba spuszczać olej i odkręcać miskę olejową, czy jest jakiś inny sposób?
Mój VAG sygnalizuje taki błąd:
562 Czujnik poziomu oleju przerwa lub zwarcie do plusa
562 Czujnik poziomu oleju zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY
Mogę oczywiście podjechać do ASO, ale jak widziałem w archiwum postów prawdopodobnie stwierdzą, że padł czujnik i trzeba go wymienić co kosztuje podobno ponad 300zł, więc najpierw naturalnie chciałbym sprawdzić czy może to tylko poluzowanie kabla?
Z góry dzięki za wszelką pomoc!Pozdrawiam,
Tomek
-
-
tomagic, oleju nie trzeba spuszczać przy sprawdzaniu połączenia - sprawdź wtyczkę czujnika poziomu oleju ( to ten co widać go na spodniej cześći miski olejowej ) może pomoże o ile sam czujnik nie padł...
ja już jeżdżę koło 10 kkm z tym mruganiem i nawet się przyzwyczajam pomału...
wymiana tego czujnika wiąże się ze spuszczaniem oleju, na co zbytnio nie mam ochoty...Pink Floyd fan.
Komentarz
-
-
Dzięki kristo!
Idę wsadzić głowę pod miskę :wink:
[ Dodano: Wto 27 Maj, 08 10:19 ]
Niestety przewód jest na miejscu, twardo siedzi, jest natomiast tam trochę oleju, znajomy mechanik powiedział, że trochę może tam być opryskane olejem, lecz czy faktycznie?
Kontrolka nadal miga, a komputer podaje ten sam błąd, więc pewnie trzeba czujnik kiedyś wymienić...Pozdrawiam,
Tomek
Komentarz
-
Komentarz