Rafall, dobrze prawi-kup samochód w lepszym stanie, bo różnica w mocy nie jest powalająca, a co ci ze 100 koni jak będą one stały u mechanika?
Zatankowane PB95 zamiast ON
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zatankowane PB95 zamiast ON
Witam !
Mam taki problem, wczoraj pożyczyłem samochód siostrze i zatankowała 11 litrów PB95 zamiast ON, jak tylko sie o tym dowiedziałem wlałem od razu 30 litrów ON. Moje pytanie jest takie czym może grozić taka pomyłka czy mogło coś sie stać z silnikiem i czy lepiej by było spuścić to paliwo ?? Od razu dodam ze przed tankowaniem mogło być w baku z 5 litrów ON, a po zatankowaniu benzyny przejechane było jakieś 10 km, a później wlane 30 litrów ON.Wszędzie dobrze, ale w Octavii Najlepiej !
Skoda Octavia Combi 2000 r. 1.9 TDI ... km
-
-
zalej ON na max i systematycznie dolewaj, generalnie w zimie dolewa sie pb do ropniakow, ale nie w takich proporcjach...
o tyle dobrze ze w ta strone lepiej niz bys zalal ON do benzyniakaPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
MaRciN_Sk7, sluchaj, napewno silnik nie spala benzyny tak jak ropy wiec przeklamania napewno beda, a czy cos sie stalo to dopiero bedziesz mogl sprawdzic jak przepalisz caly trefny zrzutPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
nalepiej by balo gdybys caly ten syf zwalil do kanalu ,bo to sie doniczego nie nadaje.potem wyczyscil caly uklad paliwowy z filtrem i dopiero wtedy zatankowal ON do pelna + dobry uszlachetniacz.to lepsze niz ryzykowac uszkodzenie silnikaBYŁA O1 NISTETY ZOSTAŁA ROZBITA
JEST OPEL ZAFIRA 2.0 DTI COMFORT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maj33nalepiej by balo gdybys caly ten syf zwalil do kanalu ,bo to sie doniczego nie nadaje.potem wyczyscil caly uklad paliwowy z filtrem i dopiero wtedy zatankowal ON do pelna + dobry uszlachetniacz.to lepsze niz ryzykowac uszkodzenie silnikaWszędzie dobrze, ale w Octavii Najlepiej !
Skoda Octavia Combi 2000 r. 1.9 TDI ... km
Komentarz
-
Komentarz