Zamieszczone przez marcello
nierówna praca na biegu jałowym...
Zwiń
X
-
nierówna praca na biegu jałowym...
witam,czy to normalne ze silnik 1,6 na wolnych obrotach nie chodzi idealnie równo tzn.delikatnie od czasu do czasu nim żuca ,zwłaszcza ze auto jest nowe i ma przejechane 1500km ,zgłaszałem to w serwisie ale nic nie stwierdzono :roll: czy to tak ma być ,proszę o poradę.. :roll:
-
-
witam,dziś dzwoniłem do serwisu ,koleś powiedział mi że może być to spowodowane małymi obrotami na biegu jałowym i tak jest w momęcie kiedy włączam klime obroty podbijają do 900 i zaczyna równiej pracować,bez klimy te obroty są żedu 700set i wtedy delikatnie żuca,może ten typ tak ma :roll:
Komentarz
-
-
Ja miałem coś takiego w swoim poprzednim samochodzie - Punto. Na biegu jałowym lekko telepało całym samochodem, kiedy dodawałem gazu to przestawało. Natomiast gdy przełączałem na gaz telepało jeszcze bardziej. Mechanik stwierdził, że to wina wadliwego silniczka krokowego, który steruje właśnie obrotami na biegu jałowym. Natomiast na gazie bardziej czuć ten efekt, ponieważ to paliwo uwydatnia wszystkie objawy. I faktycznie, po odłączeniu (po prostu wyjęciu wtyczki) od silniczka krokowego samochód pracuje normalnie. Może w swoich Octaviach macie to samo? Ja w swoim dieslu 1.9 na szczęście nie mam żadnego telepania.
Komentarz
-
Komentarz