Evil, a jak ten czerwony zacisk wyglądał po paru miesiącach? widać go jeszcze było, czy pył z klocków wszystko zabrudził. zastanawiam się u siebie nad malowaniem zacisów albo na czarno albo na zielono. nie wiem który będzie wyglądał lepiej?
Czujnik oleju
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Czujnik oleju
Przeglądałem tematy poruszane na forum odnośnie problemów z czujnikiem ciśnienia oleju i przeważnie ktoś miał problem z tym czujnikiem na zimnym silniku i gasł gdy się silnik zagrzał natomiast u mnie jest odwrotnieAle od początku:
Rozwaliłem miskę olejową w octavii (nie ja pierwszy i nie ostatni) i po chwili zapaliła mi się czerwona kontrolka oleju wraz z sygnałem ostrzegawczym, a że do domu miałem niedaleko zamiast zgasić od razu silnik przejechałem tak jakieś 4km.
Kupiłem nową miskę filtr olej powymieniałem uzupełniłem stan i wydawało mi się że wszystko jest ok. Odpaliłem samochód przejechałem kilka kilometrów no i niestety znów dała znać o sobie czerwona kontrolka oleju, na zimnym silniku wszystko jest super do czasu aż wskazówka temperatury silnika nie dojdzie do połowy skali wtedy zapala się kontrolka
-
-
Zamieszczone przez kardi77zamiast zgasić od razu silnik przejechałem tak jakieś 4km.
Zamieszczone przez kardi77[color=red]Czy mam się zacząć rozglądać za nowym silnikiem???NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
I prawda jest taka, ze trzeba sie modlic, zeby po zlozeniu nie wyszlo cos znowu.
Pamietam jak z rok temu na forum Mastersa, tez przeczytalem post jak to gosc przytarl miska, pojechal dalej, potem po postoju odpalil i wrocil do domu. Silnik oczywiscie do remontu, zrobili co trzeba i niedlugo skonczylo sie tym, ze kupil nastepny, bo cos tam bylo nie tak.
Komentarz
-
-
Dziwi mnie jedna sprawa: czemu skupiliście się na wale i panewkach ????
Czemu nikt koledze nie napisze że ma bardzo dużo szczęścia że dojechał te 4 km i silnik nie stanął dużo wcześniej.
Wziął ktoś pod uwagę jak wyglądają cylindry, tłoki??? Czy nie popękały pierścienie???? Jak wygląda łożyskowanie wałków rozrządu ???? W jakim stopniu zaszły zmiany termiczne ???? ITD
kardi77, proponuje dać sobie spokój z tą motorownią i znaleźć drugą. Nie sugeruj się ceną. Czasem warto dorzucić parę zł żeby być pewnym zakupu.
Będziesz bez stresowo śmigał a nie myślał cały czas jaki kolejny "kwiatek wyrośnie" ale zrobisz oczywiście jak zechceszNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Uprzejma prośba do administratorów o zamknięcie lub zablokowanie możliwości zmian w wątku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=18881 gdzie kardi77 ma możliwość zmioany lub manipulowania terścią ogłoszenia. Właśnie przed chwilą pojawiła się informacja o próbie ingerencji w ogłoszenie (Ostatnio zmieniony przez kardi77 Dzisiaj 12:08, w całości zmieniany 1 raz)
Komentarz
-
Komentarz