miska olejowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mati160
    RS
    • 2009
    • 2453
    • Octavia III combi (5E5)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

miska olejowa

Jak widać nie jestem jedyny, którego kiwa speedy, choc dałem się "zrobić" chyba na szczęście jak czytam na małą kwotę.18.112008 roku ogłosiłem na forum że kupię 3 światło stop do wersji liftback: zgłosił się speedy. Ustalilismy cenę na 50 PLN, które niezwłocznie przelałem na jego konto. W między czasie kontaktowałem się z nim kilkukrotnie i albo zaraz lampe wysyłał, albo juz wysłał i dziwił się, że nie doszła :wink: Tak było co najmnie trzykrotnie. W końcu moja rozpadła sie na dobre i zrobiła mi zwarcie w instalacji- koszt likwidacji skutków 40 PLN. Wqwiony kupiłem nówke oryginalna za 70 PLN w hurtowni wysyłkowej. Powiadomiłem speedego, że rezygnuję z zakupu; on oczywiscie wstawił gatkę że juz wysłał swoją lampę i jak przyjdzie do mnie to żeby odesłać. Oczywiście do dziś nic nie przyszło.
    W miedzyczasie, poniewaz wie że poszukuje boczków do OI, próbował podpuscic mnie na następne 200 PLN na boczki, a poniewaz nabrałem ostrozności poprosiłem o zdjecia tych boczków. W odpowiedzi usłyszałem o piętrzacych się kłopotach w zrobieniu fotek.
    Poprosiłem o zwrot kasy nr konta podawałem juz dwukrotnie i pieniędzy nie widzę.
    Myślę o zgłoszeniu na policję, ale żeby podnieść range sprawy pomyslałem aby złożyć zbiorowe doniesienie do policji wszystkich chętnych, którzy zostali walnięci w rogi przez kolege speedego

имплантация зубов киев
  • magart
    Ambiente
    • 2008
    • 146

miska olejowa

Mój temat spadł znacznie i wydaje mi się że popadł w zapomnienie

Proszę, o jakieś rady w tym temacie:
    a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

• dees
      Ambiente
      • 2008
      • 217

magart wymień miskę albo zrób tak jak pisze kol. Maicroft inne metody to druciarstwo
      pzdr.
      pryncypal

Komentarz

• chevidan
        Drive
        • 2008
        • 80

najłatwiej przegwintować na większą śrubę.w alu pójdzie jak po maśle.

Komentarz

• magart
          Ambiente
          • 2008
          • 146

No tak, to już wiem, i tak jak napisałem zamierzam przegwintować na większa średnicę.
          Jednak chcę w tym celu zdjąć miskę z przyczyn jakie też napisałem.

Problem mój polega jednak na tym, że nie wiem jak się zakłada taką miskę - uszczelka, kolejność śrub, moment ich dokręcania itp. :?:
          Potrzebuję serwisówkę lub coś w tym stylu....

Pleaaaaase. :|
          a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

• Janinho
            Rider
            S_OCP Member
            • 2008
            • 390
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

ja mam przegwintowaną miskę na śrubę od peugeota nie robiłem tego sam ale u mechanika. operacja trwała chyba około 2 minut było to sporo czasu temu i nie ma żadnych kłopotów wszystko szczelne
            >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

• chevidan
              Drive
              • 2008
              • 80

jeżeli wymieniasz olej po zadanych przebiegach i na gorącym silniku to w misce nie będzie nic poza olejem.śćiąganiem miski nie warto sobie głowy zawracać.co do montażu-demontażu to jest prosty-odkręcasz i przykręcasz.jeżeli chodzi o siłę przykręcania śrub to poprostu się je przykręca.nie są to korbowody czy głowica aby się tym interesować(pewnie okło 25Nm.uszczelka nie pamiętam czy jest w tych silnikach ale możesz zapytać w byle jakim sklepie z częściami(jak mają w katalogoch to jest).osobiście wydaje mi się że miska jest klejona na silikon.
              kup za parę złotych gwintownik o wcześniej ustalonym rozmiarze i skoku gwintu albo podjedź do jakiegoś warsztatu na przegwintowanie.

Komentarz

Pracuję...