sprawdź przepływomierz, na vag-u nie wyjdzie. chodzi mi o błędy
Problem z odpaleniem samochodu za drugim razem OCTAVIA 1.6 5
Zwiń
X
-
Problem z odpaleniem samochodu za drugim razem OCTAVIA 1.6 5
Witam wszystkich!!Moj samochod za pierwszym razem zapala bez zadnego problemu na styk ale jak np. jade do sklepu i w racam za pare minut to jest juz problem krece i nic ale jak lekko nacisne pedal gazu to zapal tak jakby beznzyny nie dostawal.Nie chce tak robic bo za kazdym razem zalewam go.Prosze mi napisac jaka jest tego przyczyna Dziekuje z gory
-
-
Witam jestem posiadaczem octavii 98r.1,6L benzyna i jestem debiutantem na forum, więc proszę o pomoc i wyrozumiałość. Mam problem z gasnącym silnikiem podczas jazdy i czasami na biegu jałowym.W pewnym momencie czuję jak zaczyna mu brakować paliwa to dodaję gazu ,ale to nie pomaga i samochód gaśnie.Tydzień temu wymieniłem filtr paliwa (tak zalecił mi mechanik),ale sytuacja się nie poprawiła.Proszę o pomoc bo nie wiem co dalej robić.
Komentarz
-
-
A ja wczoraj oddałem do ASO auto ( falowały obroty na biegu jałowym na benzynie i na gazie i nawet gasł samochód ), przeczyścili przepustnicę, zaadaptowali.............i Niby wszysyko miało być w porządku, ale po przejechaniu 2 km, wszystko wróciło "do normy"?????!!!!!!!! Gaśnie i faluje na biegu jałowym. A co najdziwniejsze, zawsze dopiero jak silnik sie nagrzeje. Jadę w poniedziałek do ASO jeszcze raz, skasowali 190 zł. A może wiecie, co może być jeszcze za przyczyna. A nadmieniam, że stało się to po zatankowaniu gazu na jakiejś trefnej stacji. Najpirew zaczął wariować na gazie, jak przełączyłem na benzynę było przez jakiś czas OK, a potem i falowanie na gazie i benzynie. Byłem u gazownika, zrobił co tzreba, byłem w ASO...i juz nie wiem.
Komentarz
-
-
zrób najpierw porządek na benzynie - zapomnij na chwilę, że masz gaz. czyli kolejność : robisz benzyne, potem jak juz jest ok na benzynie, to dopiero jedziesz do gazownika i robisz jeszcze raz gaz. a tak jak mówisz, że gaziarz zrobił swoje - to jeśli robił na zdupconej benzynie, to nie dziw się, że jak już ci ja zrobili, i przełączyłeś na gaz to miało byc niby OK. bo nie ma prawa być dobrze.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz