Problem z czujnikiem cisnienia oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniels81
    Classic
    • 2010
    • 9

lukasz3112, kiedy można się spodziewać wysyłki ? Oczywiśnie nie naciskam
  • krzys24strd
    Classic
    • 2008
    • 33

Troche dziwne zachowanie się mojej skody octavia rocznik 98, dzis skonczylem czynnosci eksploatacyjne mojego autka ale pozostal jeden problem:

czujnik sinienia oleju został zamontowany nowy, cisnienie jak i stan oleju sprawdzany wszystko ok, natomiast wysjępuje coś dziwnego odłączony czujnik ciśnienia oleju, przekrczam obroty powyzej 2000 i mruga kontrolka, co moze powodować jej dzialanie???

Prosze o pomoc

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

podłącz VAG'a i powinno wyswietlic co jest nie tak
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

• krzys24strd
        Classic
        • 2008
        • 33

wlasnie pod wagiem nic nie wskazuje, dzis dostalem nowa podpowiedz, mianowicie ze czujnik ktory jest zamontowany jest wadliwy lub niewlasciwy, prosze o ewentualne info jakie parametry czujnika powinny byc przy motorze 1,8

[ Dodano: Pią 05 Wrz, 08 11:23 ]
        problem rozwiązał się mechanik zainstalował czujnik działający w zakresie 0,3-0,6 MPa

Natomiast czytając książke dotyczącą octavi z silnikiem 1,8 to wartość ciśnienia smarowania waha sie pomiedzy 0,25-0,35 MPa

Wymieniłem czujnik spisując numer katalogowy z wykazu części, zamontowałem

WSZYSTKO OK

[ Dodano: Pią 05 Wrz, 08 17:14 ]
        przepraszam doszukalem sie dokladniej co zalyl mechanik, swoja droga jak chcesz cos zrobic dobrze zrob to sam pozdrawiam wszystkich

:lol:

Komentarz

Pracuję...