Sprzegło

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KoBi88
    Classic
    • 2009
    • 20

Sprzegło

Jakby trzeba bylo namierzyc kolege to ostatnie logowanie jest poprzez lacze takiej firmy: welnowiec.net

Najwyzej bedziemy tropic po IP :roll:
  • darooo
    Classic
    • 2007
    • 34

Sprzegło

Witam serdecznie
    Mam takie pytanie ...czy to problem czy ten typ tak ma.
    Chodzi o sprzegło w ocII ma ona przebieg 28 tys i ma dziwny efekt jak zmienia sie biegi i wciska sie sprzegło to przez pewien krotki czas czuc pod stopa na pedale delikatne drgania gasnace i słychac cichutenko takie trrrrr gasnace , generalnie biegi zmieniaja sie dobrze , nie hacza , tylko ten dziwny efekt na sprzegle...... dlaczego pytam , bo przesiadłem sie do tej ocII z ocII tylko z przebiegiem 60 tys i w tej z wiekszym przebiegiem sprzegło wciskało sie jak w masełko .
    Czy to jest problem z łozyskiem , czy to kwalifikuje sie do reklamacji czy tak juz musi byc.
    w sobote jade na pierwszy przeglad i nie wiem czy to zgłosic , nie chciałbym sie osmieszac....ale roznica w działaniu tych sprzegieł jest....
    autem tym jezdził od nowosci ktos inny ja je mam u siebie od kilkuset kilometrow i powiem ze mnie denerwuje ta przypadłosc , i mysle czy to nie jest efekt agresywnej jazdy poprzedniego własciciela..... jeszcze raz zaznaczam ,ze biegi wchodza idealnie ......co z tym

serdeczne dzieki za odpowiedz
    superb 2.0 tsi

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Mam to samo w 1,9 BXE od nowości i występuje to praktycznie we wszystkich Octaviach jakie mam w firmie tyle, że z różnym natężeniem. ASO mówi: tak jest we wszystkich BXE tylko raz głośniej raz ciszej i tyle... Trzeba by podpytać kogoś kto podmienił już cały komplecik ( sprzęgło, docisk, łożysko ) czy po wymianie coś się zmieniło, bo jeśli nie to przyczyny trzeba by szukać gdzie indziej...

BTW: Dzieje się tak tylko przy zwiększonych obrotach ( 2000 rpm i wzwyż ), na luzie, na postoju ten efekt praktycznie nie wystepuje...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• darooo
        Classic
        • 2007
        • 34

dokładnie potwierdzam dzieje sie tak przy rozpedzaniu ....czyli kiedy obroty sa wysokie......na luzie ...przy redukcji i spokojnej jezdzie nsprzegła nie ma...jest cicho.
        To mnie irytuje bo przebieg niewielki , poza tym mialem ocII Z PRZEBIEGIEM 60 TYS I SPRZEGŁO BYLO JAK MASELKO a tu taki pasztet.
        wydaje mi sie ze w aucie za 90 tys sprzegło powinno pracowac troche lepiej niz w "POLONEZIE"

pozdrawiam
        superb 2.0 tsi

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez darooo
          wydaje mi sie ze w aucie za 90 tys sprzegło powinno pracowac troche lepiej niz w "POLONEZIE"
          ja w polonezie czegos takiego nie miałem :lol:

gebek zdaję się, wymeczył na gwarancji wymianę docisku i chyba pomogło :idea:

[ Dodano: Sro 24 Wrz, 08 08:22 ]
          Zamieszczone przez kowal 2002
          BTW: Dzieje się tak tylko przy zwiększonych obrotach ( 2000 rpm i wzwyż ), na luzie, na postoju ten efekt praktycznie nie wystepuje...
          hmm u mnie tylko przy niskich i na "jedynce" przy zwiększonych i dalej już nic.
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8044
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

U mnie nie ma takich objawów.
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• gebek
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1214

Zamieszczone przez szkoda
              gebek zdaję się, wymeczył na gwarancji wymianę docisku i chyba pomogło
              Pomoglo,ale na szarpanie podczas ruszania...a tu chyba o cos innego chodzi :? .
              Tato,tato...czy to auto jest chore?
              Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
              Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• hamster
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 130

hej,

ja moge potwierdzic takie same "objawy" czuc lekki opor , i to takie wr , efekt wystepuje tylko przy wciskaniu.
                Autko jezdzi i nie ma problemow.
                jak koledzy napisali trzeba by znalezc kogos kto taiego efektu nie ma.

gebek; a u Ciebie taki efekt wystepuje po wymianie docisku?

[ Dodano: Pon 27 Paź, 08 21:49 ]
                gebek, a jak u Ciebie ze sprzeglem po wymianie , tez masz taki objaw jak piszemy ?
                pzdr
                hamster

Octavia II 1.9 TDI BXE Elegance + Xenon

Komentarz

Pracuję...