tryton, Ale Sesikowi wyskakiwał jakiś błąd, po zmianie świec błąd zniknął.
[O1] Brak swiatła wstecznego :(
Zwiń
X
-
[O1] Brak swiatła wstecznego
Witam - od pewnego czasu mam problem ze światłem wstecznym - po wrzuceniu biegu wstecznego nie zapala mi się przeważnie światło z tyłu.
Mam czujnik cofania i dlatego zauważyłem - jak wrzucam bieg wsteczny to mi "pika" normalnie - ale jak sie światło nie zapala to też nie "piszczy".
Miał może ktoś taki problem - pewnie coś z wyłącznikiem światła ale nie wiem gdzie go szukać - z góry dzięki za porady
PozdrawiamKolor: czerwień rajdowa
Model: GLX
Silnik: 1,6 AEE z LPG
UPro520XL + A1500
-
-
Nie wiem jak w skodach jest to rozwiazane ale np. w fordach jest wlacznik wpuszczany w skrzynie biegów. Możliwe, że poprostu się zacina i dlatego swiatla nie świeca. Polecam wybadać czujnikiem gdzie znika prad. Zapewne bardziej doswiadczeni forumowicze zamieszcza fote z umiejscowieniem wlacznika.
Może wygladac tak :
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
W poprzednim miesiacu naprawialem usterke z identycznym objawem. Od gory nie moglem dostac sie. Podnioslem lekko przod i odkrecilem oslone dolna. Czujnik nie byl uszkodzony. Kabel ktory jest dosc dlugi zrolowal ktos i spial spinka do kabli. Przy tym napial go dosc mocno i drgania silnika zrobily swoje, pekla oslona kabla a on sam przerdzewial? Kanal jest wskazany a ja zrobilem to lezac.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Kilka dni temu dopadło mnie to samo (też silnik 1,6 AEE) - brak obu świateł cofania - przyczyna - zaśniedziałe styki w kostce wychodzącej z włacznika na SB - pomógł Elektrosol. Dostęp do włącznika tylko i wyłacznie z góry po podnieszieniu maski, z odszukaniem nie powinno być problemu - widać go na skrzyni (dochodzące 2 przewody w rurce oslonowej). Pozdr.
Komentarz
-
-
panowie - problem rozwiązany - faktycznie dostęp od góry bezproblemowy, padł wyłącznik wykręciłem go i niestety ale się "zawiesza" nie zawsze działa (coś musiało się rozlecieć w środku), zaraz zamawiam coś na Allegro i po sprawie.
Wielkie dzięki za porady - pozdrawiam
[ Dodano: Czw 09 Paź, 08 21:17 ]
Jeszcze raz ja - szukałem na Allegro ale nie widzę - ten wyłącznik z linku powyżej wydaje mi się inny - poradźcie co kupić i gdzieKolor: czerwień rajdowa
Model: GLX
Silnik: 1,6 AEE z LPG
UPro520XL + A1500
Komentarz
-
Komentarz