Powietrze w paliwie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ElFi
    Classic
    • 2010
    • 1

Powietrze w paliwie

a gdzie sie on znajduje? moze przynajmniej przeczytam na nim jakies oznaczenia czy cos podobnego?
    ponoc wymiana byla w 2006r bo znajomy w jettcie z teeego wlasnie roku mial problem z radiem bo mu rozladowywalo, i goscie powiedzieli mu ze jego auto jest na 2,3 miesiace wyproduowane przed zmiana hmmm gdzie to sprawdze jaki mam sterownik?
  • jaca-aph
    Classic
    • 2008
    • 2

Powietrze w paliwie

Witam.
    Od jakiegoś czasu zasłabła mi Oktavka. Szukałem wymieniałem i nic.
    Mam pęcherzyki powietrza na przewodzie filtr - pompa wtryskowa. może ktoś miał taki problem i wie co jest grane.
    Pobawiłęm się i pominołem filtr ( odziwo nie ma pęcherzyków) ale tak nie można.
    Wymieniałem filtry (chyba założyłem wszystko co jest dostępne ) i to samo.

Komentarz

• Romekm76
      Rider
      • 2008
      • 392
      • Opel

http://forum.octaviaclub.pl/search.php :!: :!: :!:
      Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
      Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
      A mówiła mama -
      "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
      http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

Zamieszczone przez jaca-aph
        Mam pęcherzyki powietrza na przewodzie filtr - pompa wtryskowa. może ktoś miał taki problem i wie co jest grane.
        ogólna przypadłośc bardzo dużej ilości Octavek
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• jaca-aph
          Classic
          • 2008
          • 2

Tak wiem czytałem forum.
          Jednak to nie to... U mnie pęcherzyki są cały czas i wędrują z filtra do pompu jak dodam obrotów to więcej i szybciej. Filtr uszczelniłem, a z baku nie idzie powietrze.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Auto zapala i jezdzi normalnie :?: jesli tak to napisze Ci nieparlamentarnie: nie szukaj dziury w dupie :idea:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• chojna
              Classic
              • 2012
              • 6

witam, chciałbym się podpiąć pod temat. u mnie są pęcherze gdy silnik jest wyłączony, a gdy odpalę to wężyk robi się aż biały od takiej mieszanki. auto się dławi od 1900obr. wycieków nigdzie nie widać. miał ktoś może podobny problem? gdzie można znaleźć przyczynę? dodam, że na filtrze przejechałem ok 7tys. km

Komentarz

• Krzych
                Rider
                • 2005
                • 671

Zamieszczone przez chojna
                witam, chciałbym się podpiąć pod temat. u mnie są pęcherze gdy silnik jest wyłączony, a gdy odpalę to wężyk robi się aż biały od takiej mieszanki. auto się dławi od 1900obr. wycieków nigdzie nie widać. miał ktoś może podobny problem? gdzie można znaleźć przyczynę? dodam, że na filtrze przejechałem ok 7tys. km
                Kilkakrotnie miałem przypadki z filtrem Filtron
                Jaki masz zabudowany filtr, uszczelki na podgrzewaczu (zaworek na filtrze) nowe?

Stosuje filtry paliwa Bosch lub MANN.
                DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                www.chiptuning.katowice.pl
                DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• czesiu1929
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 142

jeżeli są pęcherzyki powietrza od filtra do pompy to najczęściej odpowiedzialnym za to są oringi na tym trójniku który wchodzi do filtra paliwa, jeżeli tam nie ma szczelności to będzie lewe powietrze w wężykach.
                  L&K

Komentarz

• chojna
                    Classic
                    • 2012
                    • 6

dzisiaj zdążyłem tylko sprawdzić jaki to filtr i jest firmy bosch. a gdy jest nieszczelność to nie powinno wypluwać chociażby trochę paliwa? ja mam tam wszędzie sucho, obejmy po dokręcane. sprawdzę jeszcze podpowiedź kolegi czesiu1929

Komentarz

• Krzych
                      Rider
                      • 2005
                      • 671

Zamieszczone przez chojna
                      dzisiaj zdążyłem tylko sprawdzić jaki to filtr i jest firmy bosch. a gdy jest nieszczelność to nie powinno wypluwać chociażby trochę paliwa? ja mam tam wszędzie sucho, obejmy po dokręcane. sprawdzę jeszcze podpowiedź kolegi czesiu1929
                      W Twoim silniku jest pompa VP, nie ma pompy w baku tłoczącej paliwo, więc nie będzie śladów wycieku.
                      Pompa wtryskowa wytwarza podciśnienie (ssie paliwo z baku) i jeśli gdzieś będą nieszczelności np. przewodów, złączek na odcinku od baku to pompy wtryskowej, to przez te nieszczelności będzie zasysane "dodatkowe" powietrze.

Komentarz

• Scorpiö
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 140

w toledo 2 i teraz w octavce tak mam i jakoś to mi nie przeszkadza i też nie widzę różnicy w jeździe
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#952309

Komentarz

• chojna
                          Classic
                          • 2012
                          • 6

nie widziałem tam żadnego trójnika. tylko przewód dolotowy, który łączył się cieńszym idącym od baku. jest jakiś preparat żeby sprawdzić nieszczelności czy np wziąźć kawałek folii i przykładać żeby go "ssało"?

Komentarz

• Krzych
                            Rider
                            • 2005
                            • 671

Kolega pewnie określił jako "trójnik" zaworek podgrzewania paliwa ten który jest na zdjęciu pod niebieską zawleczką. Tam są 2 gumowe oringi, które wymienia się podczas wymiany filtra paliwa.

Komentarz

• czesiu1929
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 142

Zamieszczone przez Krzych
                              Kolega pewnie określił jako "trójnik" zaworek podgrzewania paliwa ten który jest na zdjęciu pod niebieską zawleczką. Tam są 2 gumowe oringi, które wymienia się podczas wymiany filtra paliwa.
                              Obrazek

Obrazek
                              Właśnie o to mi chodziło, nie umiałem tego nazwać. U mnie tędy łapał lewe powietrze i rano bardzo ciężko było uruchomić auto bo paliwo spłynęło. Jak dałem tam nowe oringi tak przestało lecieć lewe powietrze w wężyku i wszystko było ok.
                              L&K

Komentarz

• chojna
                                Classic
                                • 2012
                                • 6

kupiłem ten podgrzewacz nowy, wymieniłem i nadal jest problem. nawet dla pewności przejechałem 15km. czyli teraz chyba pora na węże. jest sens żebym dobierał się do środka zbiornika?

Komentarz

Pracuję...