Zamieszczone przez namo
Alarm fabryczny
Zwiń
X
-
Alarm fabryczny
Kupiłem trzy miesiące temu nową Octavkę kombi. Zamontowałem alarm fabryczny. No i mam mały problem. Alarm aktywuje się po zamknięciu drzwi. Ja często podróżuję z psem i zdarza się że muszę go zostawić w aucie. A gdy jest załączony autoalarm czujniki od razu wykrywają ruch i załącza się syrena. W opisie do alarmu napisane jest że funkcję penetracji wnętrza można wyłączyć jednorazowo i że do tego służy przycisk PA. Niestety nie napisano gdzie taki przycisk jest. Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników
-
-
Skoro fabryczny to w instrukcji do autka masz też to opisane i z tego co pamiętam to znajduje się on na słupku środkowym gdzieś tam na dole powinien być, ale to tylko jak jest alarm fabryczny.Zamieszczone przez alanolkiW opisie do alarmu napisane jest że funkcję penetracji wnętrza można wyłączyć jednorazowo i że do tego służy przycisk PA.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Taki guzik jest na slupku srodkowym od strony kierowcy, gdzies na dole.
Jak go nie ma, tzn ze nie jest to fabryczny alarm, a najczesciej alarm zakladany przez dilera
Wtedy nalezy uderzyc do niego i tez bedzie taka mozliwosc.
Bardzo mozliwe, ze dwa razy nacisniecie na zamknij powoduje wylaczenie czujnikow w srodku. Pierwszy raz zamyka, a drugi dezaktywuje czujniki.
Komentarz
-
Komentarz