Gotów jestem zostawić aparat w domu
spryskiwacze reflektorów
Zwiń
X
-
spryskiwacze reflektorów
Witam.Wiem ze temat byl juz poruszany ale nie znalazlem tam konkretnej odpowiedzi.No wlasnie spryskiwacze refl.nie wysowaja mi sie wogole.Co moze byc przyczyną?wyjalem spryskiwacze i plyn do nich dochodzi.a poza tym do spryskiwaczy refl.jest osobna pompka i na szybe tez osobna?bezpieczniki są ok.od czego zacząc sprawdzanie tej usterki?
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroZTCW jest bezpiecznik od spryskiwaczy reflektorów, zacznij od tego. Być może jeśli nie jesteś I właścicielem, ktoś wyłączył tą funkcję VAGiem.
Komentarz
-
-
Witam,
Panowie w mojej skodzinie 1.8 ARX Elegance były już kiedyś spryski założone, lecz poprzedni właściciel miał stłuczkę i ich już nie zamontowano. Przewód wychodzacy na spryskiwacze reflektorów zaślepiono. Jako że dziś zamontowałem oryginalne spryskiwacze, pojawił się dziwny problem. Reflektory są spryskiwane po dłuższym przytrzymaniu dźwigienki, ale po zakończeniu sprysku z dysz sączy się ciągle struga płynu.... Czy to tak ma być, czy też zawór powrotny nie zamyka się do końca i np. trzeba troche pojeździć by się wszystko rozruszało... czy też lepiej wymienić pompkę.... Miał ktoś już podobny problem? Bo szkoda mi tego sączącego się płynu.... Pod autem jest kałuża po jakiejś chwili. Pozdrawiam*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroNie odpowiedziałeś, czy znasz historię auta. Zdarza się, że ktoś dezaktywuje spryskiwacze reflektorów za pomocą VAG-COM.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroTakie zmiany są na zasadzie ON->OFF->ON... więc nie powinno być problemów. Niektórzy wyłączają tą funkcję z powodu rzekomego znikania płynu od spryskiwaczy w szybkim tempie - myślę, że to pewna przesada.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroTakie zmiany są na zasadzie ON->OFF->ON... więc nie powinno być problemów. Niektórzy wyłączają tą funkcję z powodu rzekomego znikania płynu od spryskiwaczy w szybkim tempie - myślę, że to pewna przesada.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ciciekZamieszczone przez KlauzeroTakie zmiany są na zasadzie ON->OFF->ON... więc nie powinno być problemów. Niektórzy wyłączają tą funkcję z powodu rzekomego znikania płynu od spryskiwaczy w szybkim tempie - myślę, że to pewna przesada.
Komentarz
-
-
Panowie a z moim problemem wycieku plynu przez dysze - nikt sie nie spotkal. Ostatecznie podjade do ASO i kupie pompke nowa. Bardzo mi zalezy na dobrym oswietleniu stad potrzeba dobrego zmywacza. Sprawdzilem i na tej pompce splukuje rewelacha, ale co z tego skoro pompka chyba puszcza plyn i mi zwiewa przez spryski... Jakby jakis zaworek w niej nie tryzmal...*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
Komentarz