kubasek11, te fotele to sam zmieniałeś, czy już tak kupiłeś? Wyjęte z jakiegoś audi? Oczywiście fura bardzo fajna
[O1] demontaż dmuchawy
Zwiń
X
-
Dmuchawa jest umieszczona za schowkiem pasażera.Aby dostać się do wentylatora należy zdemontować w kolejności:najpierw schowek,następnie odłącz wtyczkę od lampki schowka,jeżeli masz poduszkę pasażera i masz wyłącznik poduszki w schowku to nie trzeba odłączać kostki,potem wyjmujemy kostkę połączeniową z dmuchawy,następnie odkręcamy dwa wkręty w dekielku obudowy wentylatora-znajdują się na dole i wyjmujemy do dołu.Silniczek nie posiada łożysk lecz tulejki.Aby przestała piszczeć wystarczy parę kropli smaru(ja proponuję silikonowy).Mam nadzieję ,że to Ci wystarczy.
Komentarz
-
-
Wyłącznik poduszki znajduje się w schowku pasażera.Wszystko wykonuj przy wyłączonym zapłonie a najlepiej przy odłączonym akumulatorze.Nie ma potrzeby odłączania kostki od poduszki(wyłącznika poduszki).Schowek wraz z wyłącznikiem,jeżeli jest można odsunąć na bok i ewentualnie na czymś podwiesić.
Komentarz
-
-
Re: demontaż dmuchawy
Zamieszczone przez purbanski12witam panowie i panie
jestem nowy na tym forum i prosze o pomoc
czy ktos wie gdzie sie znajduje dmuchawa nagrzewnicy i jak zdemontowac to ustrojstwo, wyje mi chyba silniczek na 1 biegu, chce wymienic lozyska o ile tam sa albo nasmarowac
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Dopadło i mnie. Wyjąłem już wentylator, w sumie bardzo proste jest to. Ale jak nasmarować go teraz, w których miejscach ? Czy da się zdjąć plastikowy wiatrak ?
Poryskałem po osi i ... zobaczymy, na tą chwilę jest OK :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez purbanski12plastikowy wiatrak można zdjąć ale OSTROŻNIE, trzeba uważać na kabelki. jak nasmarowałeś oś to wystarczy, u mnie pomogło i śmigam dalej
Komentarz
-
-
Koledzy, mam ten sam problem tylko Octavia jest 2 a nie 1...Czy ktoś się może orientuje czy w OII metoda dostania się do silniczka nawiewu jest taka sama jak w OI bądź wie jak się do niego dobrać w OII?
PozdrawiamNissan Sunny N14-> Nissan Almera N15-> Skoda Octavia II
Dołączyła do rodziny Skoda Octavia II FL Kombi
Komentarz
-
Komentarz