Beda Ci potrzebne dystanse z MDF (takie same jak do golfa 5). Oryginalny glosnik w OII jak dobrze pamietam jest zanitowany (nity trzeba rozwiercic) i zintegrowany z pseudo panelem codo glosnikow to kup takie aby mialy wysoka sprawnosc, samym radiem szalu to to nie zrobi (bedzie lepiej ale nie tak jak moglo by byc).
[O1] dziwny odgłos przy redukcji z 4 na 3 bieg
Zwiń
X
-
[O1] dziwny odgłos przy redukcji z 4 na 3 bieg
Szukałem na forum, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na mój problem. Otóż podczas redukcji z 4 na 3 bieg w momencie puszczania sprzęgła słychać dziwny dzwięk, nie jest to zgrzyt. Dzwięk przypomina odgłos ślizgającego się paska klinowego na kole, trwa dosłownie moment i zdaża sie tylko raz. Przy następnych zmianach biegów juz nie występuje. Może ktoś się już spotkał sie z podobnym problemem.
O1 1997 silnik AGR przebieg 210 tyś."Nigdy nie stosuję się do godzin; godziny są zrobione dla człowieka, a nie człowiek dla godzin" Francois Rabelais
-
-
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
U mnie zdarza się to naprawde rzadko, i tylko po długim postoju. Zazwyczaj jak rano jade do pracy, i tylko przy redukcji z 5 na 4. Tak sobie nawet myślałem czy nie jest to kwestia wypracowania jakiegos elementu przy lewarku zmiany biegów, ale jak widze myliłem się."Nigdy nie stosuję się do godzin; godziny są zrobione dla człowieka, a nie człowiek dla godzin" Francois Rabelais
Komentarz
-
Komentarz