mam skode octavie II czy to normalne ze nawiew na szybe przednia moze sie roznic miedzy pasazerem a kierowca tzn bardziej wydaje mi sie wieje na szybe po stronie pasazera a mniej na szybe po stronie kierowcy
niewiem czy ma to cos wspolnego, ale w poprzednim aucie ''oplu'' zauwazylem to samo moze ma na to wpływ kierunek obrotow wentylatora ?
Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie. http://campaign.scania.com/v8/
Nie napisałeś, czy posiadasz klimatyzację... tu rozróżniamy jednostrefową Climatic i dwu-strefową Climatronic. W tym drugim przypadku, może ustawiłeś dużą różnice temperatur pomiędzy prawą, a lewą stroną? W mojej OII (Climatic) przy włączonym nawiewie szyby odparowują bardzo równomiernie i relatywnie szybko, co znaczy że strumień powietrza jest względnie równomiernie kierowany na szybę.
Jeśli tak, to przy identycznym ustawieniu temperatur tak się nie powinno dziać.
No chyba nawiew na przędną szybę chyba nie jest dzielony na strefy ale mogę się mylić a nawet jeśli to przy włączeniu opcji odmrażania przedniej szyby powinny działać podobnie. andriu79,
może jakaś klapka gdzieś opadła albo się zablokowała (tylko gdybam) a swoja drogą zaczął bym od wymiany filtru kabinowego.
Komentarz